Протојереј Јован Пламенац

org tjec5"Сада се види колико је било не само неодговорно, него надасве опасно дати у руке Црну Гору Милу Ђукановићу, човеку уличарских резона и манира. Дали су му је они који су разбили Југославију и потом бомбардовали Србију и Црну Гору", поручио је о. Јован

♦     ♦     ♦

Аутократска моћ је толико заслепила Ђукановића да не види у народу којим крајње неправично влада силу древних Црногораца којом су се они кроз векове борили за слободу и веру, поручио је отац Јован Пламенац.

Протојереј Јован Пламенац за „Новости“ о порукама Мила Ђукановића, председника Црне Горе:

„Сада се види колико је било не само неодговорно, него надасве опасно дати у руке Црну Гору Милу Ђукановићу, човеку уличарских резона и манира. Дали су му је они који су разбили Југославију и потом бомбардовали Србију и Црну Гору“, поручио је о. Јован.

Плата за то што је Црну Гору увео у евроатлантску интересну, али и духовну сферу, је, како је казао, жмурење “демократског” света на његово безакоње: финансијско, духовно и културно, као и на његову обест која долази са поседовањем много новца и друштвеном моћи, која за последицу има малтретирање оних који му не служе, или га не подржавају на власти својим гласовима.

На путу његовог тоталитаризма највећом препреком остала је Црква, као носилац истинске слободе, оне коју је Бог дао човеку створивши га.

Као одани вазал, храбрећи се “јаким леђима”, бескрупулозно газећи цивилизацијске норме, па и сам Устав, удара, додаје о. Јован, на онога кога је фиксирао као највећег непријатеља – на Цркву.

„Државне институције: тужилаштво, судство и полицију потчинио је својој хировитости. Аутократска моћ га је толико заслепила да не види у народу којим крајње неправично влада силу древних Црногораца којом су се они кроз векове борили за слободу и православну веру и тако опстали“, поручио је отац Јован.

Извор: ИН4С

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com