СВЕШТЕНИК БЛАГОЈЕ КАТИЋ

blagoje katicПоштовани докторе Кон, када кандидат за свештеника по благослову свог епископа приступи светој тајни свештенства,он између осталог даје завет(заклетву) пред рукоположење. У заклетви се између осталог каже: „Заклињем се да ћу грешнике поправљати и умудривати духом благости и чувати их саблажњивог духа овога света, који руши свету веру и побожност, а ућуткивати оне који хуле на Бога“. Вођен оним што сам се на рукуположењу заклео Богу, хоћу да кажем следеће:

Питам Вас. докторе Предраже Кон, зашто Вас је „дубоко погодила молба Синода СПЦ“ да бар за Васкрс ублажите мере како би народ могао да дође у храмове? Шта је ту нелогично? Јел можете да схватите да је свако позван да ради свој посао? Да ли је могуће да је испало да је Црква једини проблем и највећи извор заразе у Србији у време пандемије?

Да ли сте Ви свесни шта сте на конференцији за новинаре изјавили? Рекли сте да Црква на неки начин негира све оно што је досадашњи покушај да се спасе живот. Директно сте Цркву оптужили да хоће да саботира „струку“ и да уруши здравствени систем у Србији. Питам и Вас, а и целу Србију, постоји ли гора и тежа оптужба?

По вама испада да ви и ваши сарадници све своје напоре улажете да спасите Србију од вируса, а да Црква то хоће да баци све под ноге. Е сад, поштовани докторе Кон , слушајте шта ћу Вам рећи. Оставите СПЦ и њене вернике на миру. Није Вама Црква непријатељ, а поготово није своме народу. Црква је у ово тешко време за све, била та која је највише терета поднела на своја плећа. Ћутала, гутала, ишла чак и против својих принципа да би сачувала мир у држави и народ . И сад сте се Ви који неспорно кокетирате са антицрквеним организацијама нашли да још таквим изјавама посолите рану Цркве. И сами сте знали да неће бити попуштања полицијског часа за Васкрс, али нисте могли да одолите да не пљунете по Цркви. А имали сте по списку да прозовете кога год сте хтели. Почевши од продавница, апотека, пекара итд… где се скупља уплашени народ да купи намирнице како би преживео нечувено затварање, а све под плаштом пандемије. Али не…Вама је само Црква крива.

Проћи ће и ово. Само не знам да ли сте Ви и остали који воде овај насукали брод који се зове Србија свесни да ће се и ово завршити. Јесте ли свесни да живимо у 21. веку где се информације са краја на крај планете преносе у секунди? Док остале земље света укидају мере, код нас се пооштравају. И ту Црква ћути да не би бунила и овако збуњен и преплашен народ. Не ,Ви не можете да одолите искушењу да нападнете Цркву. Али да знате само неколико ствари…

И већи фрајери од Вас и „струке“ кроз историју су хтели да згазе Цркву, али им није успело. И неће им никад успети. А знате ли зашто? Управо због догађаја који се десио у недељу.

Ако нисте чули, ХРИСТОС ЈЕ ВАСКРСАО!

Свештеник Благоје Катић

Извр: Православна породица

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com