Свети преподобни Јован Кронштатски

597616Поштовани читаоци, Вашој пажњи нудимо један леп пасус из знамените књиге «Мој живот у Христу» светог Јована Кронстатског...

†   †   †

Ми имамо увек спремну небеску помоћ у Владичици нашој Богородици, коју немају наши непријатељи који је не поштују по заслугама и који се не клањају Њеном Пречасном лику. Какве све генијалне и моћне вође ми нисмо победили у ратовима током векова наше отаџбинске историје, и све с вером у помоћ Божију и Богомајке и силом Њиховом!

Славан је био као војсковођа Карло XII, славан је био Наполеон, велике су биле њихове армије и добро обучене – али шта је било са њима? Јаки су били својевремено Татари који су нас поробили, међутим, и они су побеђени уз помоћ и заступништво Богомајке. «Ондје поломи моћи лукова, оружје и мач и рат. Ти свијетлиш дивно од гора вјечних. Смутише се сви неразумни срцем, заспаше сном својим, и богати не нађоше ништа у рукама својим. Од пријетње Твоје, Боже Јаковљев, дријемају кола и коњ» (Пс. 75:4, 7).

Док Русија буде Православна и док буде усрдно поштовала Бога и Богомајку, дотле ће бити моћна и непобедива, јер је од постанка па до сада она излазила из свих невоља, јачала и раширила се заступништвом и помоћу Богомајке у свим ратовима и војним катастрофалним околностима.

vladimirskaya ikona bozhej materi

                  Владимирска икона Мајке Божије

Превод са руског: САБОРНИК

Опрема текста: САБОРНИК

Фото: РУНЕТ

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com