Протојереј Јован Пламенац

 Dj50wDLWsAAoZVD

Врховни суд САД 24. јуна 2022. године поништио је уставно право на абортус, односно сопствену пресуду од прије пола вијека којом је овај чин у читавој држави легализован.

У времену убрзаног урушавања западњачке либералне цивилизације, њеног срозавања у духовно, морално, културолошко… ништавило, овај чин је налик оној Његошевој искри коју нађе „удар у камену“.

Абортус, вјештачки прекид трудноће…, у ствари су еуфемизми за убијање зачетог а нерођеног човјека. У корпусу либералних људских права право на абортус проистиче из женског права да располаже својим тијелом, при чему је фалсификована чињеница да је човјек у мајчиној утроби засебна личност, јединствена, друга особа, а не дио њеног тијела, и предпостављено ниже женско право вишем праву човјека на живот.

На крилима либералне идеологије, право на абортус унијето је у законску регулативу скоро свих држава Запада, али – рекло би се чак и ревносније – и многих других држава, као што су ове наше јадне балканске, које су, преко марионетских демократских структура, или пак режима, у неоколонијалном односу према Западу и под његовом политичком контролом, или пак под његовим снажним културолошким утицајем.

Наједном, у самом гротлу западњачке (анти)цивилизације, у САД, догодио се чин преображаја. Зацвилили су пресједник САД Џозеф Робинет Бајден Млађи, генерални директор Свјетске здравсквене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус и друге марионете западњачке глобалистичке идеологије постављене на функције од утицаја на ток цивилизације.

Да ли ће ова искра планула у Врховном суду САД засјати попут Витлејемске звијезде или ће бити притуљена, зависи првенствено од цивилизацијског потенцијала, сада прикривеног, у океану фекалија антицивилизацијске западњачке либералне идеологије. Тај потенцијал је духовни материјал за Божију интервенцију.

Извор: ИН4С

Фото: РУНЕТ

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com