Поштовани читаоци, од протјереја Јована Пламенца добили смо још једну потврду наставка потпуно нељудског малтретирања клирика Црногорско-Приморске Митрополије Српске Православне Цркве. Преносимо потписану изјаву оца Јована, нормалан ум не може да схвати да црногорска полиција нема пречег посла него да прати сваку свету Литургију и малтретира свештенике...

ЗАПИСНИК О ОБАВЈЕШТЕЊУ

ПРИКУПЉЕНОМ ОД ГРАЂАНИНА

Запослен сам као свештено лице у Митрополији црногорско-приморској, у Црквеној општини Бар.

Дана 31.07.2020. године, на 15-годишњицу освештавања Румијске цркве, посвећене Светој Тројици, у овој цркви одслужио сам Литургију на коју су дошли вјерници.

Нећу да се бавим тиме колико је било присутних вјерника и другим детаљима које су снимили полицијски службеници ЦБ Бар, и који су објављени на интернету.

Прије поласка на Румију, испред храма Светог Јована Владимира саопштио сам вјерницима да је потребно да поштују мјере из Наредбе Министарства здравља Црне Горе. То сам исто написао и на плакат који је излијепљен по Бару и објављен на друштвеним мрежама.

Све преко тога, па и овај позив да дам изјаву у својству грађанина, поводом служења Литургије на Румији, дубоко вријеђа моје људско достојанство, тим прије што је то не само селективна мјера црногорске полиције која је усмјерена према православном народу Црне Горе, а није не само према римокатолицима и муслиманима него ни према онима којих су свакодневно пуни маркети, који су на плажама, на разним журкама, испред банака и државних служби, који славе државне празнике и учествују на манифестацијама владајуће коалиције.

Грађанин:

Јован Пламенац

20200731 212859

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com