1661534884597

Поштовани читаоци, уредник "Саборника" добио је писмо и молбу од стране Николаја Фјодоровича Иванова, председника Удружења књижевника Русије, да преведе и пошаље то обраћање председнику Републике Србије Александру Вучићу поводом најављеног Еуропрајда у име Удружења књижевника Русије. Уредник "Саборника" је то урадио и сада Вашој пажњи ексклузивно нудимо то писмо...

   †   †   †

Удружење књижевника Русије

Сверуска друштвена организација, 119146, град Москва, Комсомолски проспект 13

Председник

25. август 2022. године

Председнику Републике Србије Александру Вучићу

Поштовани господине Председниче!

Ми, руски књижевници, примећујемо са каквом храброшћу и достојанством, Ви лично и српски народ, штитите суверенитет земље, традиционалне моралне и духовне вредности, држите до пријатељства са руским народом. И због тога смо крајње узнемирени тиме што је у Београду у периоду од 12 до 18 септембра планирано одржавање «Еуропрајда».

Србија је православна земља. Више векова она штити своју светосавску традицију. А српски народ је био и остаје чувар националне културе и традиционалних породичних вредности. Таква Србија је нама драга и ка њој је усмерена пажња људи из културе и читавог руског народа.

Одржаавње геј-параде у престоници Србије, према нашем мишљењу, представља својеврсни «Овертонов прозор» за Србију који не може да не унизи народ и државни суверенитет. Ми знамо да су многе «обојене револуције» почињале управо са таквим пробним балонима, који разарају јединство нације.

Ми видимо масовно противљење Срба, наших пријатеља-писаца, против геј-параде, подржавамо их и подижемо свој глас за забрану одржавања тог догађаја.

С поштовањем

Николај Фјодорович Иванов

Председник Удружења књижевника Русије

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com