0797869192

Јутрос се догодило очекивано. Украјина је на територију Русије убацила групу диверзаната-терориста који су спровели планиране акције застрашивања локалног становништва у селима Климовског округа Брјанске области.

Буквално, прекјуче, у етеру канала „Русија 1“ генерал-потпуковник војске Руске Федерације, Решетњиков, пророчки је рекао да са таквим начином вођења борбених дејстава треба да очекујемо диверзантске рације дубоко у руској територији и да је село Сушани директно назвао као једно од места вероватног продора. А ових дана смо већ сведоци тога…

Нећу се задржавати на политичким и војним коментарима онога што се дешава. Они су разумљиви, иако болни. Желим да скренем пажњу на подвиг обичног руског дјечака Фјодора, који не само да је остао прибран, већ је спасио и двије дјевојчице које су биле са њим. Према причи деце, у аутомобилу који су напали терористи био је возач и троје деце: дечак Фјодор из трећег разреда и две девојчице, Злата и Лена.

Деца су превезена из села Брахлов у Нови Ропск – тамо их је требао покупити школски аутобус. Током укротерористичког напада, возач је одмах погинуо, а Фјодор је рањен у подручје груди. Са таквом повредом, дјечко је успио не само да изађе из аутомобила, већ и да извуче девојчице, па чак и да се сакрије са њима у шуми. Ево шта је мала Златица рекла о ономе што се догодило:

„Била сам тамо, у овом аутомобилу. Видела сам људе у белој униформи (управо су терористи носили такве зимске маскирне комбинезоне. – „МК“) и један у зеленом (на видео снимку међу саботерима има и таквих. „МК“). Феђа нам је показао где да идемо и заједно смо трчали.“ Девојчица није схватила како је убијен возач Леонид Голованов. Феђа је рекао малишанима:

„Бежите у шуму!“ Тада је сам истрчао на чистину и стопирао неко од возила које је ишло у том правцу. Возач је одвео децу до новог Ропска, где је Фјодору већ пружена потребна помоћ. Поред малог хероја у болници је и његова мама. Фрагмент пројектила или метак прошао је дуж ребра, рекли су љекари. Дјечко је већ оперисан, и сада му живот није угрожен. Познато је да је Фјодор из вишечлане породице. Његова мама, мљекарица у пољопривредном предузећу, има шесторо деце.

Четворо деце су већ пунолетни. Не тако давно, Фјодорова мама је постала и бака. Сам Фјодор похађа трећи разред, а намјлађа сестрица на јесен ће да крене у први. Знате, гледам овог момка 10 година, како се он, попут древног руског богатира, носио са изазовом живота… А онда прелазим погледом на ове тетовиране, окачене свастике, наоружане до зуба нацисте, који су се изругивали над мирним становништвом, убили возача који је возио децу, ранили дете и побегли, подвивши репове. Гледам све то и… Руси имају много дечака попут овог Фјодора. Инспирисани су примерима своје браће, очева и дједова. А вирус, којим се инфицирала Украјина, из Козјег блата изронивши, у блато ће бити и враћен! Нека те Господ чува, Фјодоре. Данас си наш херој! Буди добар!

Извор: Васељенска

Превео: Димитрије Чвокић / Васељенска

Фото: РУНЕТ

Наслов и опрема текста: Саборник

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com