Screenshot 2023 06 30 161328

Већ у овој години биће могуће сазнати више о Србима, њеној историји, култури и традицији. Управо тиме ће се бавити центар Руско-балканске сарадње на југу Русије. О стварању такве некомерцијалне организације у пресс-центру „Дон-медиа“ говорио је Јевгениј Осенков, директор Центра за међународну сарадњу „Руско-балкански дијалог“.

„Данас је Ростовска област зрела за стварање својеврсног центра за пословну сарадњу и узајамно културно деловање између Русије и Балкана. Регион је спреман за то, он се динамички развија. Недостаје једино културног садржаја. У скоријој будућности ћемо најавити стварање организације која ће се бавити централизованом руско-балканском сарадњом у региону“, – објаснио је Јевгениј Осенков, директор Центра за међународну сарадњу „Руско-балкански дијалог“.

Идеја за отварање таквог центра појавила се у Ростову на Дону – идеју је иницирао Марк Биков, руководилац АНО „Центар за медијску стратегију“. Према његовим речима, организација ће омогућити развој узајамне сарадње у неколико праваца.

„Планирамо да организујемо пословну и информативну сарадњу, а такође и културне догађаје. Центар ће издавати књиге, приказивати филмове и понудити много другог садржаја. То ће бити интересантно грађанима који би хтели да бораве у Србији и ближе се упознају са њом“ – изнео је планове руководилац.

Планирано је да Центар за узајамно деловање између Русије и Балкана у Ростову на Дону буде отворен током 2023. године. У његовом раду узеће учешће медији, друштвене организације и други стручњаци.

Извор: ИСКРА

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com