protest obrazovanjeПОЗИВ НА СВЕРОДИТЕЉСКИ ПРОТЕСТ УПОЗОРЕЊА!
НЕДЕЉА, 14. МАЈ, ПОДНЕ, ТРГ РЕПУБЛИКЕ, БЕОГРАД

Поштовани, обраћамо вам се у име великог броја забринутих, али одлучних родитеља деце која похађају српске вртиће, основне и средње школе. Повод је тзв. Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији, који се, под покровитељством Министраства просвете и Инцест траума центра из Београда, а уз финансијску подршку из иностранства, појавио у другом полугодишту школске 2016/2017. као обавезан приручник. Тако је читавој српској просвети подметнуто штиво које је, под изговором заштите деце од насиља, требало да изврши још веће и још горе насиље припремом и огољеним пропагирањем хомосексуализма деци од 3 до 18 година, без сагласности и довољне обавештености њихових родитеља.

У питању је веома опасна тенденција ширења антипородичне идеологије оног дела НВО, које су своје „идеје“ уплеле у готово све сфере нашег друштва са циљем опште сексуализације друштва и легализације педофилије у Србији, као глобалном тренду.

Доказ за ове тврдње налази се на пажљиво одабраним страницама овог „стручног часописа“ у виду шокантних фотографија и описа, који су толико узнемирујући да код родитеља овлаш упознатих са овим материјалом, још увек изазивају неверицу.

Да бисмо са овом претњом по безбедност наше деце упознали што већи број породица, одлучили смо да организујемо Велики сверодитељски протест упозорења, који ће бити одржан на Тргу републике у Београду, 14. маја, од 12 часова. Позивамо вас да нам се тога дана прикључите како бисмо заједно показали колико смо јаки, колико морамо да се питамо и колико нећемо толерисати скрнављење наших породичних вредности, наше духовне баштине и наших предања!

Истовремено, ми поштујемо право сваког појединца на личну сексуалну орјентацију, али не и да се тим правом угрожавају права других, што је управо био циљ масовног, насилног, незаконитог и противуставног увођења „хомосексуалних лекција“ у наше школе.

У складу са тим, на протесту ћемо објавити свој Mанифест, краткорочне и дугорочне захтеве. Они се, пре свега, тичу преузимања одговорности за почињена (не)дела и смену свих државних (народних) чиновника у министарствима, на финансијско раскринкавање организација које иза њих стоје, као и на истицање јасног захтева да никад и ни у ком случају нећемо дозволити било какве „акције“ и активности сличне садржине, које доводе у питање опстанак породице, деце и родитељства у Србији.

Дугорочно, наш циљ је формирање Српског сверодитељског савета који би постао пресудан фактор у одређивању нове стратегије у развоју српског образовања, уз поштовање нашег верског, културног и историјског наслеђа, али и у социјалној политици, здравству, култури и свим сегментима друштва који директно утичу на развој и очување породице и здравих породичних вредности.

На скупу ће говорити деца, родитељи, просветни радници, социолози, прихолози и многе друге јавне личности којима су породица и здравље деце на првом месту.

Скуп је замишљен и као мирна, породична шетња родитеља и деце од Трга Републике до зграде РТС-а, где ће наши заједнички захтеви бити предати са циљем да буду предочени јавности у централној информативној емисији.

Обзиром да се предвиђа присуство великог броја деце и њихових родитеља, скуп ће обезбеђивати припадници МУП-а и наша редарска служба.

Стога, иако смо већ веома масовни и гласни, ваша подршка је увек добродошла!

Очекујемо међусобну сарадњу!

Унапред захвалaн,
Организациони одбор
Српског сверодитељског савета

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Особе за контакт: Драган Средановић (064/9924992); Снежана Терзић (064/2007171)

protest obrazovanje

МАНИФЕСТ „МАЈКИ И ОЧЕВА - ЧУВАРА ДЕЦЕ И ПОРОДИЦЕ У СРБИЈИ“

(са захтевима)

Упућен са Првог сверодитељског протестног скупа, у Београду, 14. маја 2017. године.

Помаже Бог, браћо, сестре и сви наши пријатељи!

Повод данашњег сверодитељског саборовања код Споменика кнезу Михаилу је недавни покушај отвореног напада антипородичног НВО сектора на наше породице и нашу децу кроз НАШЕ државне инстутуције и просветни систем Србије.

Подсећамо, тзв. Радна група при Министарству просвете, науке и технолошког развоја „за заштиту од насиља и дискриминације“ покушала је да усред школске 2016/17. године измени наставне планове и програме увођењем тзв. „образовних пакета“ у вртиће и школе, за децу узраста од 3 до 18 година. На тај начин се отворено, на више од две стотине страна написаног „материјала“, заправо промовише хомосексуализам, порнографија и дечја сексуалност и истовремено криминализује традиционална породица тврдњом да представља „најопасније место за одрастање деце у модерном друштву“.

На очигледну окупацију и сексуализацију наставних планова и програма од стране антипородичних НВО, тобоже причом о спречавању насиља над децом у породици и школама, указивали су последњих недеља многи уважени делатници, стручњаци и породична удружења у својим јавним обраћањима и текстовима, чиме су подигли пажњу јавности на највиши ниво и тако извршили притисак на Министарство да повуче скарадне „пакете“. Ипак, свесни смо да борба са узурпаторима наших породица, наше деце и здравог разума није завршена и овом приликом, пре представљања наших захтева и будућих активности, цитираћемо део текста књижевника и публицисте Владимира Димитријевића, недавно објављеног на страници Фонда стратешеке културе, који најбоље илуструје у ком правцу желимо да одгајамо нашу децу и да нећемо дозволити никоме да нас у томе спречава:

„Хоћемо да наша деца науче да је личност другог човека НЕПРИКОСНОВЕНА, да нико не сме бити СЕКСУАЛНИ ОБЈЕКАТ, да малолетнички полни односи нису „репродуктивно здравље“, да деца имају право да им се СЕКС- ПОГЛЕД НА СВЕТ не намеће. Хоћемо да наша деца сазнају да љубав није исто што и краткотрајна телесна привлачност, и да људи нису „партнери“, него бесмртна и вечна деца Божја, испуњена радошћу због постојања Другог. Нећемо да их уче да је политички хомосексуализам универзално важећа истина. Не дозвољавамо огољено ЕУ насиље над овим измученим народом и његовом будућношћу. Нећемо постати издајници своје деце! Распети и васкрсли Господе, благослови нас у борби за наше потомство!“

Напомињемо, непријатељи наше деце неће одустати од разарања породице и добрих породичних односа у Србији. Зато је наша обавеза да останемо будни родитељи – чувари, спречимо и предухитримо сваки будући покушај злоупотребе најмлађих и дисквалификацију природне породице. Само таква породица је одувек била, јесте и остаће најсигурније место за одрастање наше деце.

Стога, позивамо све породичне, искрено родољубиве организације и појединце, синдикате просвете, војске, полиције, здравства на удруживање, на духовни и морални устанак за очување институције здраве традиционалне породице и наших намлађих.

ЗАХТЕВИ:

1. Захтевамо хитну смену министра просвете и технолошког развоја у Влади РС Младена Шарчевића и свих државних (народних) службеника који су на било који начин узели учешће у афери „Пакет“;

2. Захтевамо од надлежних органа покретање кривичног поступка против НН лица због кршења члана 185 Кривичног законика Републике Србије („Приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију“) приликом увођења спорних „Пакета“, као и за кривично дело трговина утицајем (чл. 366 КЗ), а са основом извршења кривичног дела повреда равноправности (чл. 128 КЗ);

3. Трајно суспендовање из јавне употребе “часописа” под називом „Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији“, као и свих сличних ненаучних и на фалсификатима заснованих „уџбеника“;

4. Искључивање свих антипородичних и антидржавних НВО и са њима повезаних лица (АЖС, Инцест траума центар.....) из свих државних институција, скупштинских одбора, већа, радних група при министарствима (просвете, социјалне политике, здравља, унутрашњих послова, правосуђа...) и прекид сарадње и финансирања; (пре)испитивање њиховог финансирања и порекла имовине.

5. Укључивање у рад државних органа (њихових радних тела и група) релевантних и еминентних организација и појединаца ради давања стручног мишљења приликом доношења било ког породичног закона или акта, као и учествовања у преиспитивању процедуре и резултата при изради Прве Националне студије о друштвеном проблему сексуалног злостављања деце у Републици Србији и свих осталих докумената који се тичу односа породице, родитеља и деце у Србији .

6. Тражимо формирање стручних и породичних тела која ће контролисати рад Центара за социјални рад, одстрањивати утицаје спорних НВО сектора, која неће наметати сукобе разведеним родитељима, а на штету њихове деце и која ће сарађивати са Судом, Полицијом и Тужилаштвом, а у најбољем интересу деце.

(Сви горе наведени закључци доносе се у доброј намери и као бесплатна услуга и помоћ свим институцијама Републике Србије и као допринос опстанку читавог народа.)

Захваљујемо се организацијама које су помогле повлачење скарадних „Пакета“:

Центру за заштиту породице, Центру за бригу о породици, УГ „Ко нам трује децу“, Породичном сабору, Фонду за стратешку културу, УГ „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“, Србском ФБ репортеру, Васељенској, Антицензури, Глобал Медији, Православном родитељу, Војном синдикату Србије, Свесрпској народној организацији “Срби на окуп”, Војним ветеранима Србије и свим осталим...

Захваљујемо се и следећим јавним делатницима:

Проф. др Слободану Антонићу, др Миши Ђурковићу, професору Владимиру Димитријевићу, др Зорану Миливојевићу, др Немањи Зарићу, др Зорану Чворовићу, др Слађани Велков, др Бојану Цакићу, др Јовани Стојковић, потпуковнику Зорану Јовановићу, Владиславу Ђорђевићу, Весни Веизовић, Биљани Диковић, Милану Зарићу, Јовану Хонди, Горану Бујићу и свим осталим (познатим и анонимним) појединцима који су иступили у одбрану породице...

У Београду,
14. маја 2017. лета Господњег

Организатор скупа: Неформално удружење родитеља „Ја волим и маму и тату“

Подносилац пријаве скупа: Драган Средановић

„Манифест“ приредили: Александар Алексић, Драгана Бамдад и Драгана Баша

protest obrazovanje1

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com