Коментар уредништва „Саборника“

 KuYu7 E6bHw

Поштовани читаоци, данас је из братске Русије стигла тужна вест о несрећној погибији двојице истакнутих руских патриота, Министра за Ванредне ситуације у Руској Федерацији Јевгенија Зиничева и познатог руског режисера и сценаристе Александра Мељника. До несрећног случаја је дошло приликом посете новој пожарној станици делегације Министарства за ванредне ситуације РФ. Приликом снимања, Мељник се оклизнуо на ивици платформе и пао. Министар је без размишљања скочио у воду за њим да га спасе, али на жалост, оба су настрадала усред удара у подводну стену.

Треба рећи да је Мељник био велики пријатељ Срба и као председник фонда Андреја Првозваног у складу са својим могућностима слао је помоћ Србима на Косову и Метохији после неонацистичког „Мартовског погрома“ из 2004. године који су организовали Арбанаси против Срба. Већ у јуну 2004. године захваљујући залагањима Мељникова и Фонда Андреја Првозваног, у три авиона из Београда одвезено је у Русију више од 500 србске деце са Космета на одмор, у руске кампове. Следеће, 2005. године, Мељник је одликован Медаљом за хуманост коју му је доделила тада заједничка држава Србија и Црна Гора.

На једанаесту годишњицу тог страдања Срба Мељник је дао интервју за Спутњик. Том приликом је између осталог посведочио о дивљаштву шиптарских терориста. Цитирамо његове речи из интервјуа Спутњику из 2015. године: „Били смо тамо у време када је све било још врло свеже. И примили смо оно што се десило као личну несрећу. Сећам се цркава које су биле срушене или спаљене. Суочили смо се са непријатељским односом косовских Албанаца који су нам показивали карактеристичан гест „ножем преко грла“. Приликом изласка из православног манастира разбили су нам прозоре на аутобусу…“

Говорио је и сведочио овај руски витез о циничним двојним стандардима Запада по питању односа према страдањима Срба и Руса у односу на остале, указивао је на затварање очију пред разореним србским светињама на Космету, као и о лицемерном затварању очију пред неонацистичким злочином у Одеси када су живи спаљени они који су били противници Мајдана у Украјини.

Читајући ове његове речи, сетио сам се једног транспарента који сликовито говори о лицемерју Запада. На њему је овако писало: "Када неко мрзи други расу, зову га расистом, када мрзи други народ, зову га нацистом, а када мрзи Србе и Русе - зову га борцем за демократију".

На крају разговора за Спутњик, овај руски режисер је поручио: „Православци треба да схвате да у таквом систему немају коме да упуте апел. Зато остаје само један излаз: бранити своје вредности“.

Вјечнаја памјат руској браћи Александру и Јевгенију!

992x496

2292fbe1458e3fabceb22606fd55078e

 Фото: РУНЕТ

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com