308838028 461627759332252 2312061215183216263 n

Данас, када глобалистички сатанизам води необјављени рат против Православља, када су на удару посебно руски и србски Јерусалим – Кијев са својом светом Кијевско-печерском Лавром и наше свето и распето Косово и Метохија – савез удружења "Породични сабор" организује вишедневну културно-верску манифестацију под заједничким називом "Русијо моја вољена".

Манифестација "Русијо моја вољена" одржаће се у периоду од 4-11 јуна 2023. године. Манифестација се одржава у знак захвалности руским миротворцима, односно батаљону руске Ваздушно-десантне војске (ВДВ) која је извела усиљени марш од Угљевика до Приштине 11.јуна 1999. године.

Овом величанственом и неочекиваном операцијом руски миротворци су спасили од уништења српски народ на Косову и Метохији.

Наша жеља је да сасвим једноставно кажемо: "Браћо хвала"!

И као бисер наше захвалности руским миротворцима "Породични сабор" је данас молећи Бога за мир и милу Русију заказао Литију управо за 11. јун 2023.године (недеља) чиме се и завршава "Недеља србско-руског јединства" под називом "Русијо моја вољена".

Screenshot 2023 04 19 193104

Циљеви овог литијског окупљања су:

- молитва за мир у свету, за опстанак Православља које се прогања тамо где је Русија крштена

- молитва за мир у Србији и суседним државама

- молитва за опстанак српског народа на Косову и Метохији

- молитва за мирну реинтеграцију Косова и Метохије у уставноправни поредак Републике Србије на основу Резолуције 1244 СБ УН

- молитва за руске миротворце који су 11.06.1999. године заузели приштински аеродром и на тај начин спречили погром и велика страдања српског народа.

Позивамо све појединце и пријатељске организације којима су значајни мир у свету и љубав према Русији да нам се придруже у обележавању једног од најзначајнијих догађаја у историји српског народа.

Програм и сатница недеље србско-руског јединства «Русијо моја вољена» биће накнадно објављен.

О савезу удружења "Породични сабор"

После најаве орагнизације планираних манифестација, кратко подсећање на рад Породичног сабора. Породични сабор је савез организација који је протеклих осам година организовао „Недељу породичног јединства“ која традиционално почиње предавањем у манастиру Сланци а завршава се великом Литијом у Београду. Свих осам година, Литија је одржана по благослову Патријарха Србског. Због тога није случајно да је управо ПС први иницирао стварање што ширег православно-патриотског фронта за одупирање срамној манифестацији евросодома током прошле 2022. године. Тај предлог за заједничко противљење евросодому први пут је изнет на прослави „Центра за живот“, потом је уследио састанак у просторијама Породичног сабора где је практично договорена сарадња касније главних организатора три велике Литије које су обележиле 2022. годину. Поред представника ПС, на том састанку били су представници ЛРНЕ, Крстоносаца, Савеза православних жена, Антиглобалиста, Центра за живот и неколико појединаца активних у борби против содомизације Србије. На „Петровском сабору“ знатно је проширен тај фронт борбе и кренуло се у организацију три величанствене Литије. Желимо да истакнемо да су те три Литије организоване уз саборни рад и помоћ многих организација и појединаца, али да је највећа Литија од 11 септембра са 150 хиљада људи (био је то највећи скуп у Београду од сахране Патријарха Павла) организована у оквиру „Недеље породичног јединства“ Породичног сабора. За организацију те Литије добијен је благослов Патријарха и Синода СПЦ који су позвали верни народ на Литију, а потом и молебан са историјским говором Патријарха Порфирија.

У закључцима које смо тада у склопу Литијског покрета формулисали, зацртане су три тачке које ћемо и Литијски бранити – поред одбране породице и породичних вредности, то је и одбрана нашег Јерусалима, Косова и Метохије и борба за неувођење санкција руској браћи.

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com