Glasic3ЗАХТЕВ 9 УДРУЖЕЊА МИНИСТРУ ЗА СМЕЊИВАЊЕ ОДГОВОРНИХ У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ

Поштовани читаоци, иако је објављено да су смењени са својих функција људи који су водили Групу за превенцију насиља, ипак је остало тамо људи који су учествовали у стварању и протурању скандалозних пакета за образовање деце о сексуалном насиљу. Зато је Породични сабор, са још 3 удружења, поднео званичан захтев министру образовања за смену свих одговорних у том министарству. Текст захтева доносимо у наставку.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министру

ул. Немањина 22-26

11000 Београд

Предмет: Захтев за смену Групе за заштиту од насиља и дискриминације

Због очигледне и драстичне повреде чл. 43. ст. 5. Устава, чл. 13. ст. 3. Међународног пакта о економским, социјалним и културном правима, чл. 2. Првог допунског Протокола Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода и чл. 71. ст. 2. Породичног закона Републике Србије коју су починили чланови Групе за заштиту од насиља и дискриминације, тражимо од министра просвете, науке и технолошког развоја, г. Младена Шарчевића, да у циљу обезбеђивања уставности и законитости у раду свог Министарства смени чланове ове Групе.

Образложење

Предлогом да се у предшколске и школске програме, као опште правне акте, уврсте образовни пакети о спречавању сексуалног насиља над децом, који на највулгарнији начин пропагирају хомосексуализам, сексуализам и промискуитетно понашање, чланови Групе за заштиту од насиља и дискриминације погазили су право родитеља да обезбеде образовање своје деце у складу са својим верским и философским уверењима, загарантовано горе наведеним одредбама Устава Републике Србије, ратификованих међународних конвенција и домаћих закона.

Неуставност и незаконитост садржаја ових образовних пакета имплицитно је потврдио и Министар просвете, доносећи 21. 4. 2017. године одлуку о потпуном повлачењу из употребе наведених образовних пакета. Чињеница да је НВО Инцест траума центар аутор наведених образовних пакета не може бити разлог да чланови Групе за заштиту од насиља и дискриминације не одговарају за покушај драстичног нарушавања Уставом и међународним конвенцијама загарантованог права родитеља, јер су чланови ове Групе предложили инплементацију навдених пакета у предшколске и школске програме. Супротно томе, после одлуке Министра да повуче из употребе речене образовне пакете, смена чланова Групе за заштиту од насиља и дискриминације се намеће као једина правно, политички и морално конзистентна и оправдана одлука.

Министар просвете се налази пред јасним и једноставним избором или да у складу са владавином права смени функционере Министарства који су тешко повредили једно основно људско право или да буде заштитник једне привилеговане групе и тиме пошаље поруку јавности да је у Србији дозвољено да се некажњиво угрожавају права родитеља.

У Београду,
Датум: 2.5.2017.
ПОДНОСИОЦИ:
Савез удружења Породични Сабор 
(Удружење за одбрану Ћирилице "Добрица Ерић",
Православна породица,
Руско сабрање,
Српска солидарност храном,
Завет српско-руски,
Част отаџбине),
Удружење за необавезну вацинацију,
Центар за бригу о породици,
Удружење 12. април.

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com