NPJ ZnakВаша Светости, благословите!

 

Поводом представе "Олимп, која је 23.9. одиграна у оквиру фестивала БИТЕФ, а коју је РТС3 уживо преносио 24 часа, а у оквиру које су глумци буквално голи скакали на сцени и изводили непристојне и неприличне покрете са алузијама на содомију, са негативном критиком се огласио српски покрет Двери (https://dveri.rs/clanci/dveri-rijaliti-krenuo-i-na-rts-u#cyr ), очекује се реакција још виђенијих интелектуалаца, али и ђакон Ненад Илић у свом тексту у Политици (!) (http://www.politika.rs/scc/clanak/389579/Dakon-Ilic-Olimp-treba-prikazivati-na-Bogoslovskom-fakultetu#.WcqEZZ3kwWQ.facebook ), са суманутом изјавом да "„Олимп” треба приказивати на Богословском факултету!".

Ми, представници породичних организација смо забринути оваквом подршком најгоре содомије увијене у омот "узвишене уметности" од стране клирика наше Светосавске Цркве. Док се ми, са Вашим благословом (на чему Вам захваљујемо)  боримо да извршимо макар мали утицај на онај здрави део српског друштва и умањимо утицај хомосексуалног лобија, који је изузетно јак код нас, клирик наше мајке Цркве даје овакве изјаве еминентном српском листу - Политика.

Ваша Светости, најоискреније подржавамо Ваше потезе, које сте преузели према клирицима, који су јавно подржали мајмунску Дарвинову теорију, када сте их сменили са функција и положаја које су заузимали у мају ове године. Сматрамо да мора да постоји поштовање које се тиче најосновнијих истина хришћанства, као и хришћанског морала, које смо сви позвани да штитимо, а на првом месту Ви, тј Црква. Осим тога, а Ви то знате боље од нас, свештена правила Цркве најстрожије забрањују било какво приказивање голотиње и развратних слика, као штетних за душу али и хришћански друштвени морал.

Зато Вас молимо да предузмете најстроже мере према овом клирику који се усудио да изјави овакву глупост, која баца љагу на цело тело Цркве и то у најпрестижнијим српским новинама, и да овакав поступак не остане без Ваше реакције.

Будући да ђакон живи у Београду, претпостављамо да је клирик Архиепископије Београдско-Карловачке.

Ако је ђакон Ненад Илић позоришни уметник, то је требало и да остане а не да срамоти мантију, која пре свега обавезује на чување хришћанског морала и начела живота достојних клирика, који треба да дају пример пастви, да не причамо о томе да они предстоје пред Престолом Господњим, испред нас, грешних.

 

Целивајући Вашу свету десницу и иштући очински благослов,

 

Савез удружења Породични Сабор

Са вером у Бога,

 

Јован Хонда

Секретар

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com