Редакција "Руске Народне Линије"

PlatonovНапомена: Поштовани читаоци, са тугом у срцу преносимо текст са "Руске Народне Линије" о пресуди против Олега Анатољевича Платонова. Ова пресуда показује да је данашња Русија, на жалост, још далеко од уистину потпуно суверене државе. Олег Анатољевич Платонов у осмој деценији живота, уместо заслуженог ордења на грудима, добија пресуду коју независне и часне судије никада не би могле изрећи. "Институт Руске Цивилизације"  чији је директор од оснивања Олег Анатољевич Платонов, за 27 година рада издао је преко 500 томова истинских бисера из свих области руске православне цивилизације, где спада мноштво речника и енциклопедија које по први пут од пада Империје руску историју не тумаче са позиција безбожног материјализма и русофобије. Не можемо рећи да период владавине Владимира Владимировича не значи озбиљан напредак у односу на Јељцински период, али и ова пресуда сведочи да само Руски Православни Цар, као Божији Помазаник, може зауставити ово сатанско зло које се надвило над целим светом, само Православни Цар може одложити скоро зацарење сина погибли...

♣       ♣       ♣

Данас је Пресњенски рејонски суд изрекао пресуду познатом научнику и писцу, доктору економских наука, директору Института руске цивилизације Олегу Анатољевичу Платонову и руском историчару Валерију Михаиловичу Јерчаку.

Олег Платонов је осуђен на 4 године условног затвора, са роком провере од 3 године; Валериј Јерчак – на 3 године затвора условно са роком провере 3 године.

Према мишљењу Олега Анатољевича, ради се о политичкој наруџбини ционистичког лобија. Авај, испоставило се да је наруџбина испуњена, без обзира на протесте православно-патриотске јавности, која је збуњена прогоном познатих друштвених делатника.

На «Руској Народној Линији» је размештена посебна рубрика «Предмет Платонова» у којој се публикују материјали о прогону познатог научника и писца, доктора економских наука, директора «Института руске цивилизације» Олега Анатољевича Платонова. Прогоном у овом предмету такође је подвргнут и познати руски историчар Валериј Михаилович Јерчак.

У септембру 2017. кодине у канцеларији «Института руске цивилизације» и стану његовог директора Олега Анатољевича Платонова догодио се претрес са обијањем. Повод за прогон постало је издање три књиге у издању Института: књиге радова Сергеја Нилуса, књиге Олега Платонова «Тајна Сионских протокола», књига Валерија Јерчака «Реч и дело Ивана Грозног».

Крајем октобра 2018. године на РНЛ је публиковано обраћање «Комитета за заштиту Олега Анатољевича Платонова». У документу се истиче да су приликом „истраге кривичног случаја против Платонова прекршене норме Устава и закона Руске Федерације, услед чега је противзаконито гоњен за радње које није починио“.

Током лета 2019. године копредседник Управног одбора Удружења књижевника Русије, члан Президијума Светског Руског Народног Сабора, први лаурет Патријаршијске књижевне премије Владимир Николајевич Крупин, упутио је писмо Председнику Владимиру Владимировичу Путину за заштиту Олега Анатољевича Платонова.

Како је раније саопштио у интервјуу за «Руску Народну Линију» сам Олег Анатољевич Платонов, «била су два судска процеса. Оба суда су одбацила од стране Истражног комитета фалсификован предмет против мене. У процесу је било много недозвољених «доказа», то јест, фалсификованих доказа, измишљених и надуваних».

Последњи пут суд је вратио Истражном комитету предмет Платонова, међутим, Тужилаштво је протествовало на ту одлуку суда. Предмет је поново враћен у суд на поновну истрагу, без обзира на то што никакве нове околности «злочиначке» делатности О.А. Платонова нису пронађене. Сва ова судска фарса недвосмислено сведочи о политичкој позадини и нарученој природи предмета против Олега Платонова.

У Пресењском рејонском суду 14. фебруара 2020. године одржано је редовно суђење по такозваном «Предмету Платонова». На заседању је неки Прошечкин оповргао своје обраћање истражним органима по питању неопходности да се позове на одговорност Јерчак и Платонов због њихових књига.

Током 2020. године одржано је неколико судских заседања: 12. марта, 5. јуна и 3. августа.

Извор оригинала: Руска Народна Линија

Превод: Саборник србско-руски

Фото: РНЛ

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com