265258.bКишинев, 24. маj 2017

Молдавски председник Игор Додон, који је у току председничке изборне кампање обећао да ће подржавати хришћанске вредности, оштро је критиковао пропагандне мере полних изопачењака који су у Кишињеву покушали да организују параду содомита, у чему су их спречили верници Молдавске Православне Цркве.

Шеф државе је изјавио да по закону нема овлашћења да прекине ове баханалије, али као грађанин и као председник категорички осуђује одржавање фестивала и марша ЛГБТ-заједнице.

Притом је Игор Додон врло жестоко реаговао на примедбу једног од новинара – симпатизера содомита, који му је скренуо пажњу на то да је у изборној кампањи обећао да ће бити председник свих. „Нисам обећао да ћу бити председник гејева,“ — изјавио је Игор Додон.

Сам шеф државе је заједно са супругом и тројицом синова прошле недеље учествовао у манифестацијама за подршку и пропагирање традиционалних породичних вредности које су одржане на главном тргу у Кишињеву.

265280.p

У међувремену верници Молдавске Православне Цркве нису дозволили да се организује парада изопачењака на главним улицама молдавске престонице. Блокирали су улицу у којој се одвијала парада због чега је полиција аутобусима евакуисала део учесника.

У процесији је учествовало свега неколико стотина људи међу којима самих изопачењака није било много. Главну масу окупљених чинили су активисти из невладине организације „Gender-doc“ и присталице содомита међу политичарима и новинарима. Придружили су им се и запослени из амбасада низа западних земаља.

У сусрет содомитима су певајући црквене песме изашли православци с барјацима. На плакатима које су држали неки од њих били су натписи „Молдавија је православна земља!“, „Мама, тата и ја – то је породица!“ и други у заштиту традиционалне породице.

Полиција се оперативно умешала спречивши сукоб између присталица традиционалних вредности и њихових противника. Неколико стотина полицајаца с шлемовима и у заштитној опреми стало је између две групе поделивши их кордоном. Неколико минута касније донета је одлука да се содомити одвезу. Смештени су у аутобусе које је полиција унапред припремила. Верници су остали на улици и наставили да се моле.

 

Са руског Марина Тодић

 

Izvor: http://www.pravoslavie.ru/srpska/103779.htm

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com