Протојереј Бранислав Јелић

branislav jelicНапомена: Поштовани читаоци, на почетку вакцинације потпуно непровереним вакцинама имали смо ситуацију да и епископи СПЦ позивају на вакцинацију. Слава Богу, све је више пастира у мантијама који не само да не позивају или ћуте о вакцинацији, него се не устручавају да дигну свој глас против терора "стручњака" и принудне вакцинације. Вашој пажњи препоручујемо одличан текст протојереја Бранислава Јелића пренет са братског портала "Стање Ствари"...

†   †   †

Историја се понавља зато што се човек не мења; напротив, постаје све гори и гори, па зато и дешавања на земљи постају све трагичнија и трагичнија! Одговор зашто је то тако налази се у злоупотреби слободе коју је Бог дао човеку, а коју многи користе да би другим људима, а и самима себи, одузимали богомдану слободу!!!

Данас се на планети земљи дешавају невероватне, и нормалним људима незамисливе ствари, а то је да се на планетарном нивоу лаж проглашава за истину, а истина за лаж, и да се људима не дозвољава ни да нормално мисле, нити да нормално живе! Наметнуту социопатолошку болештину називају „ново нормално“, и скоро све владе света се утркују са доношењем што ненормалнијих мера и правила, које треба да нас заштите од нечега, што они називају „вирусом“, а што је било одавно планирано!

imageПоставља се логично питање ко је тај који може да планира „вирус“, осим онај који њиме и руководи, и због чега бисмо ми веровали онима који то раде да они хоће да нас заштите?! Зашто би нас нападали, да би нас после штитили?! Јасно је, потпуно, да је у питању напад који пролази кроз одређене фазе, и да је свака фаза убитачнија од претходне!

Чим је почео да ради „вирус“ било је јасно да ћемо имати „вакцине“, и да ће бити притисака да се оне прихвате! Ко у то не верује, нека прочита мој текст из прошле године „Ковидна замка и обмана као силовање нације и пут у самоуништење“! Једноставно, кад знаш са киме имаш посла, знаш и шта можеш да очекујеш од њега! Поучени Светим Писмом, а и српском народном поезијом, ми смо знали са киме имамо посла чим смо видели „мере“ које се предузимају ради „заштите“! У питању је апсолутна деструкција и насиље, а мудри владика Петар Други Петровић Његош каже: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“!

И тако, од „ковида“, стигли смо до „вакцина“, и то експресно. Видели смо брзо да нам оне доносе смртност већу од „ковида“, да се људи масовно разбољевају после „вакцинације“ и „ревакцинације“, али, такође, и да се то скрива и занемарује, и да расте притисак да се то безумље и злочин продуже! Вероватно да нема никога ко не зна некога, или није чуо за некога да се разболео или умро после „вакцине“! Међутим, продане душе нас уверавају и даље да је то много добро, итд. Јасно је да се ради о једној лажној, квазимедицинској, а у суштини сатанистичкој идеологији уништавања појединаца и заједница, разбијању свега, да би се од крхотина начинили нови обрасци и матрице по замисли сатанизованих умова, твораца тзв. „великог ресета“.

Главни разбијач друштва у овом моменту јесте „вакцина“! Она је уздигнута на степен божанства, и од људи се тражи да јој се клањају милом или силом! Људи се уцењују са послом и грађанским правима и слободама, да се у њихово тело ушприца нешто од чега су чули да је њихов комшија, брат, пријатељ или рођак умро, или се разболео! Нека сви пострадамо до једнога од руку убица и насилника, али ми са тим злом не треба да сарађујемо ни на који начин, нити да га прихватамо по било коју цену! Ствари су отишле предалеко, али није касно да се тргнемо и сачувамо образ и душе! Нажалост, многа тела су већ упропашћена!

Када је безбожни цар Максимијан Галерије (305–311), у оно време, мучио хришћане, наишао је у Сирији на једну чету од седамдесет војника, предвођену светим Маврикијем, и предложио им је да се поклоне „боговима“! Они су добро познавали и природу цара, као и природу његових „богова“, и одлучно су то одбили, јер вера није на продају, и свако има право да верује у шта хоће, али нема право да то другима намеће! Одбрану своје вере платили су својом крвљу, али су је одбранили, и сачували за себе и живот вечни, који и јесте циљ и смисао нашег овоземаљског живота. Прочитајмо песму о њима, а затим изведимо још неке закључке.

 

Маврикије из Сирије,

јунак велик беше био,

и са својом четом малом,

велику је битку био!

 

Војници су они били,

седамдесет њих на броју,

и пред цара изведени,

да искажу веру своју!

 

Тражили су од њих преумљење,

да поштују глуво стење,

да оставе Христа свога,

и прихвате лажног бога.

 

Оно што су сад „вакцине“,

идоли су тада били:

лажна сила и заштита,

јер идоли нису ништа;

лажна сила и заштита,

јер „вакцине“ нису ништа.

 

Пресмешни су за њих били,

незнабошци они кивни;

јер, ако су тако силни,

што су тако и насилни?!

 

Шта их брига за „јаднике“,

који неће да се „штите“;

јер, ако су заштићени,

што су тако уплашени?!

 

Маврикије свети гледа,

на прагу је и победа;

треба само издржати,

а снаге ће Господ дати!

 

И тако је баш и било,

снаге није зафалило;

кроз мучења тешка, љута,

стигоше до Божјег скута!

 

Вакцинација служи циљевима „новог светског поретка“; сатаниног царства које се успоставља на земљи! Да, браћо моја и сестре, то је оно што нам се спрема, али ми на то не морамо да пристанемо, а нека они пробају да нас натерају, па ћемо видети ко је јачи! Наравно, ако смо са Христом бићемо јачи ми, а ако напустимо Христа биће јачи они, а свако ће примити по својим делима и свом опредељењу. Рођени смо као слободни, не дозволимо да од нас монструми сатанистичког „новог светског поретка“ направе зомбије и робље! Са вером у Бога, за нас и за нашу слободну, а не поробљену децу!

 

„Пандемија“ то је,

да се овце „штроје“,

што су успут залутале,

и што нису баш ништа схватиле!

 

Планско, осмишљено,

затирање људи;

„пандемије“ нема,

сигуран ми буди!

 

А на тој су лажи

злочин засновали,

какав није виђен

од кад смо постали!

 

Пронашли су „цаку“,

осмислили „жваку“,

и сад је сви „жваћу“,

припремају даћу!

 

Агенс неки они су пустили,

пандемијом, то су, затим, прогласили;

све „таласе“ унапред су знали,

ма у секунд они „рачунали“!

 

„Пландемија“ то се зове, брате,

јер план јесте да се људи „скрате“,

и потопе свуда где то места има,

и баш за то служи проклета „вакцина“!

 

Да је „вакцина“ и потпуно здрава и безбедна, ма да дарује и бесмртност, када је на такав демонски начин натурају, не поштујући слободу човека, требало би је одбити!

Стоп дискриминацији! Стоп терору! Стоп цинизму и лажима! Убице и злочинце на суд, а ђаке у школе, људе на њихова радна места, да слободно уче, раде, крећу се и дишу, путују, и што је врло важно, слободно се лече, а не да им се кроз „вакцине“ намеће нова болест (или смрт) као услов за лечење! За слободу и права свакога човека!

На свете мученике Фотија, Аникиту и остале са њима, 25. 8. 2021.

626173 800

Извор: Стање Ствари

Фото: РУНЕТ и ТВ Храм

Опрема текста и истицања: Саборник

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com