Ранко Гојковић

IMG 20191101 055743Као Генерални секретар Свесрпског Словенског Покрета (ССП) могу са радошћу да саопштим да је Др Алек Рачић, члан Председништва ССП, на Лучиндан текуће године, добио високо црквено признање, орден Светог Петра Цетињског, који му је уручио Митрополит Црногорско-Приморски Амфилохије. Предлог за орден стигао је од пароха Барског оца Јована Пламенца, такође истакнутог делатника на пољу словенског братства. У образложењу предлога за добијање ордена, отац Јован је између осталог написао:

<...>Са здравственим посљедицама НАТО бомбардовања српског народа др Рачић се сусрео још самим почетком 21. вијека у Републици Српској, као млади хируруг.

НАТО на Републику Српску и Србију и Црну Гору бомбама није изручио само осиромашени уранијум, него и друге канцерогене материјале. О томе свједоче извјештаји неколико компетентних независних инстутуција у државама чланицама НАТО, па и у САД, али и мјерења која су спроводили стручњаци Института „Винча“.

На срамоту српског народа, податке Института „Винча“ који свједоче о погубним и далекосежним посљедицама НАТО бомбардовања, којим су канцерогеним материјалима загађени и српски ваздух и српска земља и српске воде, домаћи политичари су – заташкали. И о томе свједочи др Рачић.

Министарство здравља Србије износи чињенице о порасту малигних обољења у Србији, али не доводи их у везу са НАТО бомбардовањем.

Ове податке прикрива и Војска Србије, а српске институције које их објелодане то чине износећи нетачне бројке, умањујући и релативизујући егзактно доказани злочин НАТО-а над народом којег је бомбардовао.

Проф. Рачић указује и на друге облике злочина НАТО-а над народом у Републици Српској и Србији и Црној Гори. На примјер, паљењем приликом бомбардовања постројења и складишта цивилне хемијске индустрије и других војних и цивилних објеката ослобађани су отровни гасови, па чак и бојни отрови фозген и дифозген, тако да је НАТО, посредно, водио и хемијски рат.

Говорећи о НАТО агресији на српски народ која и даље траје, др Рачић указује и на чињеницу да рудна богатства на Косову и Метохији данас експлоатишу компаније из земаља чланица НАТО-а, брутално пљачкајући Србију.

Он говори и о геоинжењерингу који чланице НАТО-а спроводе над српским народом, али и читавим регионом. <...>

Оно што посебно треба истаћи и што мора да узмемири јавност у Србији, јесте чињеница да је каријера Др Рачића као лекара, која је била блиставо започела, данас угрожена због његове борбе за јавну истину о здравственим последицама НАТО бомбардовања СРЈ и РС.

У фото-галерији преносимо неколико фотографија са свечаности доделе ордена Др Рачићу

DSC 1946

DSC 2001

DSC 2087

IMG 20191101 055711

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com