Светозар Пандуровић

 Prava porodica

Напомена:Поштовани читаоци, на Саборнику можете пратити борбу православно-патриотске србске јавности против насилног наметања ЛГБТ идеологије, поготово недавно формираног покрета "Уједињени за традицију и породицу". Око Петровдана, око 40 организација окупило се на сабрању из кога се изродио поменути покрет. Наравно, одмах је био потребан и лого покрета и наш познати ликовни уметник Светозар Пандуровић је дао једно веома интересантно решење, предложивши назив покрета "Права породица" а лого је препун симболике, коју је сјајно образложио. Морам рећи да се предлог свидео свима али због недостатка времена и страха да у јавности не буде погрешно протумачен лого са дугиним бојама, које као своју заставу користи ЛГБТ популација, изабран је други симбол, али сматрамо да је добро да се шира јавност упозна и са овим трудом господина Пандуровића. Дакле, дуга је наша дугу вам не дамо!

†   †   †

Знак и логотип се састоји од текстуалног назива и графички обликованих символа дуге, голуба са ауреолом и маслиновом гранчицом, србском заставом и једнакостраничног тролисног крста који је углавном у употреби православне цркве. Ови опште познати символи су изабрани, јер су отети из крила хришћанске културе и дат им је други садржај (АНТИ методологија). Голуб мира је углавном коришћен за разне потребе при UN-а и дат му је смисао светског "мира". Док је дуга, релативно скоро, врло перфидно изабрана за корист содомитима и иним. Два базична хришћанска символа су на тај начин отета и оскрнављена, стављајући се у погрешан контекст и намену. Не смемо дозволити то, и на овај начин вратити општехришћанске символе у праве руке и смисао. Морамо се сетити да је Бог спасао човечанство кроз породицу и тај завет крунисао дугом. Многи неуцрковљени традиционалисти и хришћански атеисти (атеисти који живе хришћанским моралом) ће на овај начин схватити да је суштина содомитске идеологије у ствари ударац на хришћански морал и породицу.

У нашем случају символи су постављени на прави начин. Дуга је у форми небеског свода, полукруг како је и у природи, док је бели голуб стилизован да излази из белог поља србске заставе са ауреолом као приказ Светога Духа, тј. Нојев бели голуб старозаветни символ благодати и спасења. Морамо ударити хришћанском дугом на њихову антидугу, Нојевим голубом на њиховог антиголуба, Христом на антихриста. Још и ово да појаснимо. Ово је борба на нивоу морала а не догматског питања. На нивоу морала требамо тражити савезнике у свим хришћанским конфесијама и монотеистичким религијама, са свешћу да је једина црква Христова, Православна црква, и то је догматски ниво од којег никако не одступамо. Ово сам морао напоменути из разлога да се површно не схвати да овде постоје елементи екуменизма.

                 Назив покрета би био: ПРАВА ПОРОДИЦА.

Назив се састоји из два појма. ПРАВА би значило она која јесте једина од вајкада, одувек, како је Бог устројио у створеној природи и још значи кроз асоцијацију ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА. Појам ПРАВА указује још да се покрет бори за ПРАВА породице и да га уопште не интересују друга права и како ће ко да живи. Интересују нас само ПРАВА ПОРОДИЦЕ (за сада и у овом временском тренутку).

Овај назив и његов смисао би дао материјала за понеког актуелног политичара, у којем је савест још увек жива, да може у преговорима имати материјала за одступницу, да назначи да покрет није хомофобичан већ традиционалистички.

OrtogenusПокрет би имао и интернационални назив на латиници ORTOGENUS који би био превод нашег србског ПРАВА ПОРОДИЦА на кованицу ORTOGENUS која се састоји од појмова ОРТОДОКСНО, што је пoјам из Грчког језика који је у употреби укупне Православне цркве и латинског појма GENTUS који значи породица. Ова кованица - назив-име покрета би на тај начин била лако уочљива у интернационалним оквирима, што би можда омогућило и наш утицај у тим оквирима.

Откривени смисао старозаветног јудео-хришћанског символа дуге

Screenshot 2022 07 28 104433

Ово је скривени смисао који нам се открива у јудео-хришћанској дуги. Дуга је завет и поклон Бога Творца и Оца праоцу и пророку праведному Ноју, који је своју породицу спасао од казне Божије.

Дуга је суштински Нојева као што је декалог Мојсијев, једино Они имају ауторска права и ми преко њих.

Физичка дуга се састоји од боја које се крећу од ултраљубичасте до инфрацрвене. Између ових боја које су невидљиве за људско око (ултра-преко, инфра-испод видљивости светлосног спектра) следи видљиви спектар боја који иде редоследом : Љубичаста, плава, зелена, жута, наранџаста, црвена.

Ако свакој боји подаримо један појам, добијамо невероватан след појмова који говоре сами за себе о скривеном смислу и самој суштини вере која може бити само јудео-хришћанска.

Screenshot 2022 07 28 121821

То значи да се дуга креће од ЉУБАВИ до ЦРКВЕ и обрнуто, а између су појмови породица, зрелост, живот, нада.

Имају ли содомити објашњење за њихову антидугу које се може супроставити овом нашем смислу? Наравно да немају, ни приближно овоме! Због тога се не смемо плашити, како ћемо одбранити нашу идеју, јер она, већ, саму себе брани.

А да се бринемо за оне људе који ово не могу разумети, није потребно, јер од њих нити је било нити ће бити користи. Нама су потребни људи који ово могу разумети и пробудити се.

Screenshot 2022 07 25 162724

А ово је изабрани лого покрета "Уједињени за традицију и породицу" (прим. Саборник)

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com