Матија Бећковић

 Imperialism War

Поштовани читаоци, друштвеним мрежама кружи суморни опис наше стварности од стране великог србског песника Матије Бећковића. Кажимо СТОП вестернизацији (американизацији) Србадије...

    †    †    †

И то што преузимате колективну кривицу, и то вам је америчка култура (virtue signaling); и то што ћутите и позивате на молитву – и то вам је оно што сте научили на америчкој мрежи од Амера (thoughts and prayers 🙏🏻); и то што палите свеће по улици уместо у цркви и што одајете почаст на улици, и то вам је америчка култура (rest in peace dear angel); и то што ће се ускоро држати јавне комеморације преминулих где ће се причати о њиховим врлинама и детаљима из живота, и то вам је америчка култура; и све што гледамо на телевизији, од вести, филмова па до ријалитија, квизова и шоу програма, цео новији концепт, и то вам је стигло из Америке; и шопинг “молови” и Халовин и цео тај хајп је америчка култура; и та огледна школа за “елитну” децу, и то је амерички изум; и цео инцидент је америчка култура; и коментари деце на мрежама (који су свакако пола на енглеском), и то је америчка култура.

И то што вам деца живе од и у друштвеним мрежама, и то вам је америчка култура.

Ми смо американизована нација. Народ са хиљадугодишњом културом копира и преузима културу државе старе 200 година, која је највише убила туђе деце широм света, укључујући и српску.

И то што ниједан министар није већ поднео оставку, и то је америчка култура.

Немамо ми И од Истока. Ми смо мали Американци.

Извор: Друштвене мреже

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com