Мишо Вујовић

 Screenshot 2023 12 03 153911

“И када би нестао српски народ, остао би Горски вијенац и било би доста”, запазио је Милош Црњански.

Данас управо “Горски вијенац” који је генерацијама, чак у време најзакопчанијег комунизма, креирао свест и градио вертикалу, жешће него икада, брани Црну Гору и српство на коме је она настала.

Црњански се бавио и сеобама и деобама, био изгнаник а потом и заточеник у тој комунистичкој фабрици нових нација створеној да доврши оно што вековима нису успели ни понтиф у Риму ни султан у Стамболу.

Јуче ми пише један теразијски Црногорац да је “анексија” Црне Горе од стране Србије као и Божићна побуна само инсерт у хиљадугодишњој историји Црне Горе.

Постојала је и пре и после анексије. Није време да се отварају ране из прошлости. Нека грађани Црне Горе одлуче сами где им је живети”, забринуто упозорава овај домољуб са Дорћола преумљујући да попис становништва опструирају управо највећи бранитељи црногорског суверенитета.

Није време, увек није време за истину али за лажи јесте. Ко је гледао тв серију “Божићна побуна” јасно му је шта је сејање лажи из којих буја мржња. Србија није анектирала већ ослободила Црну Гору.

Тих хиљаду година од Дукље, Зете, Црне Горе до комуниста тамо је живео један народ. Српски. Коме није јасно нека само обиђе гробља по старој Црној Гори.

Но вратимо се попису који је планиран да отпише Србе, и да коначно заокружи питање идентитета.“Да заувијек рашчистимо са Српством”, како је обећавао Титов носилац штафете у арманијевом оделу. Онај исти усукани фићвирић са периферије Никшића који се поносио “црногорском историјом и српским пореклом”.

Пре његове криминализације Црне Горе већина Срба у Србији је са поносом истицала своје корене из Црне Горе.

Зашто се данас пописа плаше црногорски суверености који већ деценијама лажима покушавају да ископају непремостиви амбис између истог бића сатанизујући све оно што је иманентно свести православног бића у Црној Гори!

Нисам чуо да један државотворни народ а Црногорци то јесу, тражи да се бојкотује попис становништва.

Шта то “аутентични” Црногорци покушавају да бојкотују? Попис или историју.

Наравно да је сан сваког фалсификата да постане оригинал, али га пре или касније открију.

Као што лажни лекар нема покриће у знању, тако је и са лажним нацијама које чињенице демантују. Купљена диплома се теже доказује од измишљене нације. Код купљене дипломе губе купац и продавац. Код измишљене нације докази су непоткупљиви али сила доказе игнорише као запад међународно право. Стога су спаљиване црквене књиге, рушени храмови, затирано памћење, силована историја, спровођено насиље, обезглављен Ловћен, преметане Његошеве кости…

Због свега изнетог осврт завршити реаговањем једног младог Никшићанина Лазара Суџума, на ставове поменутог друга са Дорћола.

“Ми одлучујемо, али оптерећени лажима које је издашно финансирала ДПС мафија…

Ми не тражимо да нико за нас нешто отме, ми Срби у Црној Гори, смо били притиснути од ДПСа са сваке стране. Притиснути на најнеправничнији могући начин, као јањци у тору у који је ускочио вук.

И још једна ствар, једна од ријетких константи у филозофији морала је да је увијек право вријеме и прави тренутак за говорити истину. Како Аристотел рече да воли Платона али више воли истину, тако и ми волимо наше сународнике али далеко више волимо истину ма колико их вријеђала”.

Извор: ИН4С

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com