Игор Романов

igorromanovСам факт суђења над Олегом Платоновим и изрицање срамне пресуде – представља ругање части и достојанству руског народа...

Директора Института руске цивилизације, доктора економских наука, главног уредника часописа «Руски Вестник» Олега Анатољевича Платонова осудили су на четири године затвора условно. Дрскост непријатеља Русије и руског народа сведочи о томе да су они једноставно заборавили на неизбежност казне за своје злочине. Ти христомрзитељи и љубимци разврата заборавили су да постоји Божији Суд. Одлука московског суда, који послушно опслужује интересе наручилаца, донета је уз грубо кршење руског законодавства. Та одлука грубо крши не само закон, него и наше национално достојанство. Можда није потребно улажење у расправе о томе, где и по каквим тачкама су биле нарушене норме руског права. Сама чињеница суђења Платонову и изрицање срамне пресуде – представља ругање над чашћу и достојанством руског народа. То је безобразно и грубо вређање нашег народа. То је грубо и безобразно вређање наше хришћанске Русије, наших водећих духовних учитеља, просветитеља и мислилаца, чије радове годинама издаје Олег Анатољевич Платонов. То је вређање наше руске историје, наших подвига, победа и жртава, о којима је много и истинито написано од стране директора Института руске цивилизације Олега Платонова.

Пресуда, изречена Платонову, - то је пресуда свима нама, руском народу. Почетком ХХ века пресудили су и убили нашег Цара. Тада је руски народ прећутао, а неко је чак и подржао то страшно зло – сатанистичко убиство Помазаника Божијег. О томе је доста написано у научним радовима православног мислиоца Олега Платонова. И за тај ужасни грех ми се још нисмо покајали. Некако смо то заборавили у сујети.

Ни глава државе, ни глава Цркве, не зову нас на покајање за грех цареубиства. Изгледа као да наша власт уопште није против тога, уколико име светог Цара Мученика буде потпуно заборављено или предато изругивању. Потврда таквог односа према Цару и Русији представља не тако давно по целој земљи приказани лажљиви и прљави филм «Матилда». Филм «Матилда» је сатанско изругивање над Русијом, над светим Царем Мучеником Николајем, и сурови христомрзитељски прогон водећег православног просветитеља Олега Анатољевича Платонова – јесте дело једних те истих антихришћанских и антируских снага.

Осудили су нашег Цара, наше учитеље и просветитеље, најбоље синове Русије, и све нас, Русе.

Ко је дао толику власт људима за које је Русија – тек само корито, из кога они рокћу и одгурују један другог, ждерући са три рила?

Испало је тако што је нама, многима од нас, било свеједно шта се дешава са нашом земљом и Црквом. Нама су драги наши станови, наш новац, аутомобили... Нама су драге пластичне пирошке из Мекдоналдса. Код нас се приликом сусрета са председником не разматра трагедија Русије, не говори се о прогону Цркве, не разматра се прогон руских људи, него, извините, онанисање неког фудбалера.

Па, можда то и заслужујемо, пошто нам није стало до Русије, наше културе, наше православне вере?

Умртвљеност, побеснелост срца ... Губитак ума и памћења. Шта можемо очекивати? Какве болести? Какве паклене муке? До којих ће нас граница Господ толерисати?

...Шта су то «протоколи сионских мудраца»? То је документ, материјални доказ који сведочи о намерама и почињеним 20599злочинима у складу са тим намерама. Бог ће судити тим мудрацима и њиховим синовима. Но, Суд ће бити и на нама. И можда ће нас тада Господ питати зашто Га нисмо следили, зашто се нисмо покајали, зашто смо својим грешним делима издали Христа и Русију Христову. Господ ће нас запитати зашто смо одбацили списе Светих Отаца и, с подвијеним реповима, попут шугавих гладних паса, трчали за гнусним лажовима и варалицама, који су себе прогласили мудрацима са велике планине.

Сетимо се да за сваког сионског мудраца има довољно руске једноставности. Руске православне једноставности. Покајмо се, браћо и сестре! Исправимо свој живот, обративши се Христу. И тада ће се срушити ђаволска тврђава, коју су од наших грехова подигли градитељи опсједнути демонима. Срушиће се, као што су се срушили зидови Јерихона.

Обновиће се Света Русија на челу са новим Помазаником Божјим. А издајнике и мрзитеље Христа Господ ће предати у руке Руског Цара и стићи ће их тешка казна. Њих чека судбина великих превараната и варалица, Валових жреца, које је свети Пророк Илија својом руком клао.

Русија је - Дом Пресвете Богородице. Русија је – брод Божији, који иде ка Океану вечности, у Царство Небеско. Али у каквом стању је данас наш брод, у каквом стању је његова команда? Брод је труо, олујни таласи га бацају. Посада је пијана, морнари играју карте са демонима, губећи и своје панталоне и душу. Пацови су кренули на брод и гризу му бокове.

Међутим, доћи ће час. Доћи ће капетан и попеће се на капетански мостић. Он ће са новом посадом поправити брод, средити, избрусити бокове, заштопати и подићи једра, очистити и припремити за бој бродско оружје. Он ће избацити лењиве морнаре преко палубе, а неко ће и да виси на конопцу.

Брод ће кренути правилним курсом. А пацови бродски… Бићете у великој невољи, пацови бродски. Поћи ћете на само дно, на дно пакла. И тамо ћете горети у пакленом пламену.

А Русија слободна ће васкрснути, нашом вером горећи. И ту песму ће зачути зидине древног Кремља.

Романов Игор Анатољевич, Центар црквено-државних односа «Берег Рус»

Превод: Саборник

Извор: Руска Народна Линија

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com