Академик Предраг Пипер

Корономанија је ушла у нову фазу. Појачава се застрашивање становништва званичним и медијским  преувеличавањем опасности једностраним и непоузданим подацима да би се људи приморали, с мање отпора, да буду затворени по кућама како би се урушиле читаве гране привреде или чак националне привреде, које ће после бити продате у бесцење заједно са државним суверенитетом, како би привремене мере постале трајне, а вакцинација тешко проверљивим и на брзу руку направљеним вакцинама постала обавезна (прво за неке категорије становништва, а затим за све), што је предуслов за планетарно тзв. Велико ресетовање, односно за глобалну револуцију или нови светски поредак, планетарну депопулацију, рушење легално изабраних влада и велику прерасподелу моћи и богатства уз уништавање свега што томе стоји на путу.

Како томе одолети? Они који верују, знају да неће оставити своје Онај у којег се уздају и који то не крију.

Поред тога, треба се наоружати знањем, које треба на све могуће начине размењивати, треба се узајамно с много добре воље подржавати, користити за то све данашње техничке могућности, али и за непосредне разговоре у условима који су здравствено безбедни и, разуме се, треба се придржавати, без непотребног страха, свих мера здравствене заштите: редовно прати руке, не дирати лице, држати разумно растојање, избегавати гужве, разноврсно се хранити, активно живети, јачати имунитет пре свега средствима традиционалне медицине и добрим расположењем (дуготрајан стрес, а страх је стрес, озбиљно поткопава имунитет), окретањем позитивним стварима…

Претпоставимо да је све ово резултат случајности – прошле године неко је негде далеко јео заражене животиње и тако је зараза доспела међу људе.

Како онда објаснити да је она неколико година раније врло прецизно најављивана у изјавама неких од најбогатијих људи света, у филмовима и књижевности? Да ли је то само случајност?

Како објаснити то да се у области одакле је све наводно почело, налази једна од најмоћнијих лабораторија за биолошки рат? Такође случајност?

Како објаснити то да су, када се вирус појавио, председници, премијери, медијски магнати готово истовремено „легли на руду“ (са изузетком неколико земаља у којима стање ни данас није горе него другде) и почели хистерично да шире панику, као притиском на дугме, и да показно „вежбају строгоћу“ на милионима људи? И то је случајност?

Како објаснити да су за врхунске стручњаке проглашени људи без озбиљних научних референци, а са упитним биографијама: генерални директор Светске здравствене организације није лекар, него стручњак за комарце који преносе маларију, Предраг Кон се пре десетак година саслушаван у афери с непотребно купљеним врло скупим иностраним вакцинама (вакцинација је пропала, Кон је остао), Дарија Кисић Тепавчевић није имала  искуство у сузбијању неке веће епидемије, а преко ноћи је постала маскота Кризног штаба, сада још награђена да води министарство за које је некомпетентна. Неко их је прогурао. Ко? Зашто? На чији предлог? Зар ми заиста немамо боље епидемиологе од њих двоје?

Такви ликови се узимају као иконе своје струке (чак се, сасвим неукусно, до подробности хвале њихови лични животи). С друге стране, медијски се максимално гуше информације да су врхунски стручњаци, дакле истински експерти, лекари и правници, из Француске, Италије, Немачке, САД, Русије и других земаља јавно, оштро и аргументовано иступили против корономаније. Зато се њихов глас у претежно контролисаним медијима, провладиним или опозиционим, пригушује. И то је случајно?

Огромна је одговорност лекара који ћуте, као и правника и новинара, уосталом свих, а поготову научника.

Слегло се врло много противуречних информација из стручних или стручних извора: вирус је вештачки/није вештачки; вирус је изразито смртоносан/вирус јесте заразан, али мање смртоносан од неких других заразних и незаразних болести, маске су корисне/некорисне, вирус нестаје/не нестаје на врућини, вирус напада/не напада децу, вирус више напада/не напада мушкарце него жене, фотографије са низом мртвачких ковчега су тачне/лажне, тај и тај лек помаже/не помаже… итд. Тестови су изразито непоуздани (до 40%), а коме пресуде да је позитиван и стрпају га у ковид болницу или ковид одељење, зарадиће и оно што можда није имао; скоро све смрти приписују се ковиду (иако се обдукције не врше) мада су многи умрли од својих хроничних болести, тј. не од короне него са короном. Лек за тај вирус није нађен, али људе по болницама нечим лече. Чиме? Лече симптоме, а не узрок, па ко има довољно јак организам, тај претекне. Није срамота не знати, али је срамота и опасно је глумити свезнајуће у својој струци и тиме (свесно) слуђивати народ. То би морало бити кажњиво.

Зашто се не дају упоредни подаци о смртности од неколико данашњих најтежих болести, с једне стране, и овог вируса, с друге? Зашто је у истом периоду прошле године (без ковида) укупна смртност била већа него ове године са ковидом и упркос чињеници да ове године многи умиру од својих хроничних болести (нпр. онколошких), јер се боје да оду на благовремени преглед, контролу или на болничко лечење? Опет случајно? Зашто се у многим земљама дају лажне, преувеличане цифре о смртности од вируса ковид 19? Ако све то није случајно, ко се труди да подстиче и распламса корономанију и зашто?

Зар је случајно и то што се цркве путем различитих ограничења готово затварају, чак у време највећих верских празника, а Предраг Кон саветује православне Србе да славу „одраде“ (његов израз) само код куће у кругу најуже породице? Замислите да неки хришћанин јавно саветује Јеврејима како да „одраде“ Хануку!

Ко је толико моћан да може да увеже и контролише све те „случајности“, које све заједно (а има их много више) воде, ако не баш чврстом правилу, свакако чврстој претпоставци да је неко имао демонски јак разлог да изазове масовно, светско лудило и да га вешто усмерава и користи? Латинска изрека каже Cui prodest scelus is fecit, тј. упитајмо се коме је то у интересу? Најбогатији у свету постали су још богатији, фармакоиндустрија још јача и утицајнија, што важи и за медијску индустрију, глобалисти су добили крила и све чешће цинично скидају маске, многи људи умиру пре времена (пре свега, они старији и слабији), а неки други праве каријере на корономанији.

Ако реално процењујемо ствари, можемо се према опасностима поставити разумно и тиме сузбити покушаје да неко манипулише нашим мислима, осећањима и животима. Лакше је манипулисати застрашеним, слуђеним и завађеним народима са корумпираним руководством (светска завера елита?), него добро обавештеним,  разборитим и сложним људима и народима.

Да, одговор може бити да све овде речено припада теоријама завере (израз је 1967. сковала ЦИА/операција Mockingbird/да исмеје они који разоткрију зле намере), али зар неко заиста верује да је у данашњем свету све јавно и отворено, да не постоје тајне службе и операције, удружени злочиначки подухвати, који се, наравно, не обзнањују пре времена. Значи, ко ухвати лопова с руком у туђем џепу, треба да буде презриво исмејан, проглашен за лудака коме се то привиђа и ућуткан. Али тачно је речено: ако тврдиш да не постоје завере, онда или си и ти део неке завере, или си бескрајно наиван. Свако се може запитати којој групи припада и да ли заиста хоће у њој и да остане.

Извор: Стање Ствари

Фото: Пренето са Стање Ствари - Политика/Лична архива

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com