Жељко Чуровић

 logo novi 01

Обзиром да је Србима намакнут свилен гајтан око врата, који Брисел притеже из дана у дан, имамо само два избора: трпјети гајтан док не испуштимо душу или се побунити у нади да ће неко остати жив.

Савез Срба из Црне Горе са сједиштем у Београду, је за другу опцију за коју имамо пуно оправдање и као припадници србског народа и као људи којима морална начела не дозвољавају да ћуте пред очигледном истином да Брисел хоће да кроз Резолуцију о Сребреници прогласи цио србски народ геноцидним и тиме избришу све злочине и геноцид које је починила њихова злочиначка рука србском народу и другим народима. То на жалост чине преко својих администратора у Црној Гори и региону, које они постављају кроз привидне изборе, лажи и махинације у изборним кампањама, кроз које осирамашеном народу понуде већа примања а за узврат их дарују стигмом геноцидног народа. Овом Резолуцијом ће ударити темеље оправдању свог злочиначког рада, на растакању Републике Српске и цијелог србског народа и његових територија.

Изјава премијера Спајића да ће Влада Црне Горе подржати Резолуцију о геноциду у Сребреници је потврдила наше сумње да се антисрбска политика није промојенила у односу на предходну власт. Такође Спајићево поређење црногорског туризма са крвавом Резолуцијом, колико се материјално добија, колико губи је увредљиво до бола. Црна Гора гласањем за ову Резолуцију свакако губи у материјалном смислу, али много више у моралном.

Став нашег Савеза је био и остао негативан према двојици „експерата“ и њиховој политичкој организацији ЕСАД (што у преводу значи Европа-Сједињене Америчке Државе). То је управо пут без повратка србском народу.

Савез Срба се ограђује од одлука црногорске Владе по свим питањима која су донесена на штету идентита, националног понижења, територијалног разарања србске државе, односа према србском народу у Црној Гори које је својим одлукама дискриминисала и ставила у грађане другог реда.

Зато подржавамо народни отпор на који је позвао портал Ин4с и позивамо све Србе, србске лидере, родољубиве организације, црквене великодостојнике да им се придруже.

Свјесни смо чињенице да ћемо глувима причати и да се злочиначка намјера неће избјећи.

Али, вриједи дићи глас на губилишту као Вукашин из Клепца:„Само ти дијете ради свој посаа ја ћу свој!“

Тако ћемо спасити душу ако нећемо живот.

Остаће записано, нечије ће се потомство стиђети.

У име Савеза, Жељко Чуровић

Извор: ИН4С

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com