Михаило Меденица

39129542 303Поштовани читаоци, велики Дучић рече за "народ тисућљетне културе" да је најхрабрији народ на свету али не зато што се ничега не плаши, него зато што се ничега не стиди. Дични Србин из Црне Горе Михаило Меденица, за "монтенегрине", народ настао у Титовом Јајцу, каже да се ланцима радују. О конкурсу за глупост, о нацији из вечерње школе..., читајте у тексту који следи...

†   †   †

Богами сте већи аблеци него што сам мислио ако пад владе славите као пропаст СРПСТВА у Црној Гори!

Власт људска је власт ништавна, СРПСТВО нема мандатара, владара, господара…није идеологија, хир, ил помама већ- живот!

Најтежи крст – што се најлакше носи!

Да нестане последњег Србина у Црној Гори остаће СРПСТВА јер није Србин семе што се запатило у Црној Гори но је Црна Гора жетва српскога семена!Разумем ја вашу „радост“: свака бара би да је река али бидон не може бити извор, нит јендек- корито, па извините што вам кварим славље али тако је.Српством се живи, рекох, а то што сте ви – то се сриче и замуцкује.

Ви сте нација из вечерње школе, под старе дане натерани да изучите некакав занат па дај што брже и лакше да завршите за ВКВ монтенегрина.

У глупости је вазда расписан конкурс за приправнике…Праштајте ако ово слово звучи увредљиво, није ми намера, но како да звучи кад отписујеш онима што куцају на врата сопственога дома и сами себе питају: „Ко је?“Да се разумемо, нисам ја Србин вама у инат већ сте ви ништа у инат себи, али вам је Србин крив што сте вазда понављачи на том курсу за монтенегрине мале, јер нема књига за то што покушавате да научите, забелешке на тоалет папиру су ваша сведочанства, па колко потрају.

Пала влада, и…?

Далеко било да нам је СРПСТВО зависило и од ове и од које друге власти- нема Србин господара до Господа, ни Црна Гора семе до Србина, а ваше је да славите, и дворска луда мисли да је део племства јер је дворска, но…Не верујете?!

Ево, само ми покажите гробове монтенегра и повероваћу вам да постоји, поведите ме у ваше шуме али да нису од младица и прошетајте вашим ливадама које су бар једном кошене…

Ево вам Ловћен ако имате и један врх а да није кртичњак, и ево вам Острог ако имате цркву у којој су три свеће догореле.

Но, то опет не значи да не треба да славите - има робља што се ланцима радују, нека га славе, а има и оних којима не требају сведоци да су живели већ живе да би сведочили - Србин је то!

Крст најтежи што га је најлакше носити.

Извор: ИН4С

Фото: РУНЕТ

Опрема текста: Саборник

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com