Жељко Чуровић

crvena goraНапомена уредништва: Поштовани читаоци, уз сагласност аутора преносимо једно поглавље из књиге "Црвена Гора" Жељка Чуровића, у којој се сумира србофобија различитих сила, чији је заједнички именитељ - демонска мржња према светом Православљу. И као што је папизам после издаје Христа 1054. године примио Каинов печат на чело, па после тога непрекидно војује или се спрема за војевање против светог Православља, тако, на жалост, и многи комунистички изроди у србском роду нису презали ни од братоубиства, на тај начин ставивши на себе и своје потомке Каинов печат. Чини се да нигде таква острашћеност и слугерањски однос према сину пакла Јосипу Брозу Титу (ТИТО - тајна интернационална терористичка организација) није била тако јака као у србској Спарти - Црној Гори - којом и данас, скоро 40 година од смрти србског вампира Броза, владају србофобни потомци оних са Каиновим печатом на челу, који не желе да скрену са његовог пута. Овај роман Жељка Чуровића написан на основу истинитих догађаја, говори о томе и истовремено позива на отрежњење и повратак Христу и хришћанским вредностима...

Да бисмо дошли до спознаје истине о нама како смо везали себе у неразрјешиве историјске чворове, морамо поставити питања себи и будућим генерацијама тражећи на њих одговоре кроз вријеме.

Ако пронађемо одговоре, опстаћемо као народ. Доћи ћемо до спознаје једине истине да само уједињени можемо бити спасени.

Зашто крштена Европа није прстом мрднула 1389. године, када смо зауставили отоманску силу у надирању према крштеној Европи?

Зашто су поједине српске велможе издали државу и кнеза Лазара на Косову, а многи учествовали у директном сукобу на Муратовој страни против Лазара? Шта је то толико било значајније од слободе и државе?

Зашто су Европљани 470 година после пада српске државе под отоманску окупацију гледали мирно турске погроме над српским народом и користили сваку прилику, кад би попуштале турске стеге, да нас унијате и покрштавају?

Зашто западне силе нијесу на Берлинском конгресу 1815. године, кад је донесена одлука о укидању трговине црним робљем, донијели и одлуку о укидању трговине бијелим робљем? Тада су се српски, грчки, бугарски и руски робови увелико продавали у Смирни и Цариграду. То је период када су најспособнији српски дјечаци одвођени у Цариград да постану јањичари. Најљепше српске дјевојке су продаване по турским харемима, а остали робови су продавани ради тешких физичких послова код турских паша и везира.

Зашто су западне силе на челу са Бизмарком условиле Србији међународно признање на Берлинском конгресу 1878. године под условом да заборави своју историју прије седмог вијека?

Зашто су Германи окривили Србију за Први свјетски рат, а не себе и своје аспирације према Србији, због којих је избио рат? И уз то, зашто је Беч игнорисао упозорење српске обавјештајне службе да се спрема атентат на Фердинанда?

Зашто су Германи заплијенили четрдесет вагона историјске грађе, реликвија и осталих вриједних предмета од непроцјењиве вриједности и никада то нијесу вратили?

Зашто ниједна српска влада није затражила повраћај те архиве и наших реликвија које су попљачкане у прошлим временима и које се пљачкају и данас?

Зашто краљ Александар Карађорђевић није омеђио Србију кад је српска војска ослободила српске територије у Првом свјетском рату, већ је прихватио да на штету српске државности ствара државу Срба, Хрвата и Словенаца?

Зашто је Конгрес КПЈ одржан баш у Дрездену 1928. године? На том Конгресу су донесене одлуке о разбијању Југославије и стварању шест република искључиво на штету српског народа.

Зашто је 1941. године прва њемачка бомба пала баш на Српску народну библиотеку у Београду?

Зашто кључни налогодавци и извршиоци никада нијесу одговарали за логор у Јасеновцу, већ су сви склоњени по западним земљама? Зашто се на списку свјетских логора не налази и јасеновачки логор?

Зашто ниједна војска није покушала да ослободи логор у Јасеновцу током рата, нити шест мјесеци послије ослобођења Београда, када је логор радио још пуном паром?

Зашто је Конгрес КПЈ у Јајцу проширио одлуке Дрезденског конгреса на штету Србије и српског народа, кад су придодали још двије покрајине уз шест република, које ће сачињавати будућу Југославију, и још приде, да се прогласи црногорска и македонска нација?

Зашто је 1941. године формирана Хрватска православна црква под окупационом влашћу? Зашто је данас основана Хрватска православна црква?

Зашто је исте године формирана Црногорска православна црква под окупационом влашћу? Зашто је данас основана Црногорска православна црква?

Зашто су само Срби били за КП непријатељи државе, који су се у огромној мјери борили против фашизма, без обзира којој су војсци припадали, а други су за њих били лојални грађани иако су већином учествовали у рату на страни окупатора?

Зашто су такозвани савезници, Енглези и Американци, бомбардовали све градове у Србији и Црној Гори 1944. године много жешће него фашистичка Њемачка у току рата, док на Словенију, Хрватску и остале дјелове Југославије нијесу бацили ниједну бомбу? Зашто су у Београду бомбардовали дом избјегличке ратне сирочади?

Зашто су такозвани савезници Енглези и Американци бомбардовали заробљеничке логоре у Њемачкој у којима су се налазили српски заробљеници? У једном од тих логора у Озембергу налазило се 330 српских интелектуалаца, љекара, инжењера, професора...

Зашто је Уставом СФРЈ из 1974. године дато право вета српским покрајинама Војводини и КиМ у Скупштини Србије и дато признање муслиманске нације?

Зашто је Тито својим наредбама слао партизане у такозване офанзиве у којима су много више изгинули од непријатеља, и то све проглашавао побједама, као што је Сутјеска, на којој је погинуло 8.000 Срба, а 56 Нијемаца,

Сремски фронт, на коме је погинуло 40.000 Срба, Кадињача, на којој је погинуло 300 Срба и два Нијемца?

Зашто су комунистичке власти забраниле повратак 200.000 прогнаних Срба са КиМ после 1945. године?

Зашто су комунистичке власти дозвољавале неограничено насељавање Албанаца на КиМ током свих педесет година њихове владавине?

Зашто ниједна српска влада није затражила ратне репарације од Турске за ратне злочине у току своје владавине на овим просторима, као што то питање постављају Јермени?

Зашто ниједна српска влада није тражила ратне репарације за учињене злочине и разарања од Аустроугарске?

Зашто ниједна српска влада није затражила ратне репарације за ратне злочине и геноцид од Њемачке и њених савезника у Другом свјетском рату?

Зашто ниједна српска влада није затражила ратне репарације за злочине и ратна разарања од стране НАТО земаља приликом бомбардовања Србије 1999. године?

Зашто нико није одговарао за етничко чишћење Срба из Хрватске 1995. године?

Зашто нико није одговарао за етничко чишћење Срба са КиМ 1999. године?

Зашто су НАТО снаге, без разлога и без одлуке Савјета безбједности УН, бомбардовале РС и Србију, рушећи мостове, болнице, школе, цркве, убијајући дјецу, загађујући земљиште осиромашеним уранијумом, којим су оштетили генерације нерођене српске дјеце?

Зашто је потписан Дејтонски споразум на штету Срба у БиХ?

Зашто нико није одговарао за рушење 130 православних цркава и манастира на КиМ крајем двадесетог вијека?

Зашто се и данас, на почетку двадесет првог вијека, искључиво Срби условљавају да се одрекну своје имовине, своје вјере, свога писма и језика, свога идентитета у корист других?

Зашто, зашто, зашто и небројено зашто? Надамо се да нећете више насједати на приче о теоријама завјере, јер су у питању и дјела и намјере, који се своде на једно – да нас потпуно нестане.

Наш једини спас је у саборности и јединству српског народа. Ма гдје се налазили, морамо помагати једни другима. Наша девиза би требало да буде: старе зађевице да се забораве, а нове да се не започињу. Тако ћемо избјећи замке центара моћи и престати да се убијамо међусобно.

Све остале понуде, филозофирања и нове вредности представљају процес транзиције и лажи, у којима нестајемо као људи и као народ.

Идеолошко лудило, које данас шире потомци бивше КПЈ, још се храни србомржњом, још увијек дува у једра народа који су раскућили државу коју је народ платио милионима жртава.

Саберимо се и ујединимо. Ујединимо српску дијаспору, која ће се борити за српске националне интересе ван граница Србије, а Србија треба учинити све, да обезбиједи услове повратка својим држављанима и начин пословања, бољи од страних „инвеститора“.

crvena gora

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com