Диогенис Валаванидис (Центар за заштиту хришћанског идентитета)

 Screenshot 2023 04 22 140436

Поштовани читаоци, Вашој пажњи нудимо писмо које је свим архијерејима СПЦ и госпођи министарки културе у влади Србије Маји Гојковић, као и председнику САНУ, председнику Матице српске и председнику Удружења књижевника Србије упутио господин Диогенис Валаванидис, председник Центра за заштиту хришћанског идентитета, поводом отворених појава промоције сатанизам у нашем друштву...

       †       †       †

„Центар за заштиту хришћанског идентитета“ из Београда овим путем жели по други пут (први пут 03.05.2022) да скрене пажњу свима архијерејима СПЦ, министарству културе и информисања РС, као и многим значајним установама у земљи (САНУ, Матица српска, Удружење књижевника Србије), са појавом афирмације сатанистичког деловања у нашој средини, што изазива узнемирење и забринутост православних хришћана и верника СПЦ.

Наиме, 18. фебруара 2022. године у 19 часова и 51 минут (у ударном термину) програма јавног сервиса РТС-а, емитован је документарни филм који је у афирмативном тону приказивао појаву сатанизма, тј. филм који се зове „Слава Сатани“, и који прати успон Сатанистичког храма? Другим речима, реч је о покрету који постоји само шест-седам година, а већ је постао један од најконтраверзнијих верских покрета у америчкој историји. У филму се Сатанистички храм и његов вођа Lukijen Grejves позивају на сатанску револуцију да би, наводно, „спасили душу нације“. Поред тога, у филму се у позитивном тону представља сатанистички култ, који се труди да у рату победи хришћане?

Исто тако, пре неколико дана, телевизија ПИНК која такође има националну фреквенцију, славодобитно је много пута у току националног дневника најавила реализацију пројекта „Луцифер“ који би требало да има премијерно извођење 02. октобра о.г. у Београду, у биоскопу Одеон. Сам назив асоцира православне вернике СПЦ на Сатану, из разлога што се овим именом у хришћанству називао пали анђео који је желео да достигне Господа Бога (Исаија 14,14), а кога је са неба протерао арханђел Михаило.

Да ствар буде још гора, у ТВ споту се пајављује власник поменуте телевизије који је представио сценографију као врхунац мултимедијалног достигнућа, заправо сниман је у некој пећини у којој се и сам појавио прекривен црним дугим свиленим плаштом са црном капуљачом и крилима црне и црвене боје. Оваква „сценографија“ је огромну већину православних верника прожимала језом, јер нас асоцира на најстрашније што нам се може догодити, а то је појава САТАНИЗМА и његова афирмација у нашој земљи.

У времену када смо сведоци необјављеног рата глобалног сатанизма против хришћанства, где су у првом реду нападнуте највеће светиње српског и руског Православља (Косово и Метохија и Кијево-печерска лавра), у обавези смо да се супротставимо свим скарадним појавама које нам нуди колективни Запад, као што су ЛГБТ+, сатанизам и други начини разарања породице и традиционалних вредности хришћанског света. Такође, сведоци смо да колективни Запад са тако руинираним моралним, духовним и породичним вредностима, сигурно иде ка своме крају, ка своме коначном самоуништењу.

Управо због тога, са позиције највиших патриотских осећања, Центар за заштиту хришћанског идентитета Вам се обраћа и јавно упозорава, да овакви драмски садржаји могу трагично да делује на младе генерације и оставе непоправљиве последице.

Закључујући, желимо да додамо да је Центар за заштиту хришћанског идентитета увек свесрдно поздрављао и подржавао чињеницу да се први пут после много година, драстично повећао буџет РС из кога се финансира филмска индустрија, што је од велике важности за афирмацију наше земље, њене културе и традиције. Наравно, само до тренутка док се таквим садржајима не нарушавају традиционалне вредности нашег народа.

У контексту горе изнетог, молимо Вас да својим ауторитетом утичете на заустављање оваквих штетних и погубних друштвених појава.

ЦЕНТАР ЗА ЗАШТИТУ ХРИШЋАНСКОГ ИДЕНТИТЕТА

Диогенис Д. Валаванидис

председник

Screenshot 2023 04 22 133848

Screenshot 2023 04 22 133927

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com