Милијана Балетић

Напомена: Најопаснији непријатељ није колонизатор и окупатор, већ наш сународник, кога храни окупатор - поучавао је својевремено Махатма Ганди. Накотило се поприлично тог соја међу Србадијом. Милијана Балетић, чији текст на ту тему нудимо Вашој пажњи, један је од ретких новинара који већ деценијама бритким пером војује против таквих на које је указао Ганди...

♦       ♦       ♦

Чудо једно, како Србији никад није мањкало „експерата“, који је разавећују?!  И сад, када су – брижни прегаоци српскога бољега сутра – ударили каменицама и ватром по нашим градовима – „оптворише нам очи“?! Сад, барем, знамо да је на Србију – директно ударио Кремљ, у спрези са Бањалуком?! И не само то – ми морамо да притрчимо и у одбрану полиције, кад већ она – душе мале шћућурене, испрепадане и пребијене – не знају ни како себе, а камо ли Србију да одбране…?!

Од кад је, 7. јула увече, синхронизовано по већим градовима Србије – кроз паљење и ломњаву – ударила ова „брига“ за наше боље сутра – ја, к’о у чуду, гледам и покушавам да у’ватим конце?!

Међутим, кад се нама експерт за тероризам Дарко Трифуновић, појави синоћ 10. јула и објаснио да нас је лично напао Путин, са свом логистиком којом Кремљ данас располаже – мирније спавам?! Сад, барем, знам на чему смо?!

rXr1AvU0L Y

При томе, дугујем велику захвалност новоотвореној телевизији Курир, која нам је омогућила, да нам Дарко стручњак – сам седне у њихов студио – и без и једнога могућега, супротно изнесенога аргумента његовим „експертским спознајама“ – сатима „отвара очи“?! Наравно – у присуству само још једне особе, која је, колико сам могла схватити, имала задатак да глуми новинарку – која, од свеукупног познавања глобалних и унутрашње политичких кретања – тако чврсто туче аргументацијом, званом – немо климање главе?!

Након ове професионалије са курировога екрана – прекинуте су све моје дилеме, ко то јуриша каменицама, флашама, пиротехником, молотовљевим коктелима на велелепно српско здање Дом Народне скупштине у Београду и остале објекте по градовима Србије?!

Сви они изломљени плочници и жардињере, претворени у каменице, којима је гађана полиција, поразбијани прозори, оштећене фасаде и ишчупани саобраћајни знаци претворени у мотке за обрачун са полицијом и инвентаром по улицама Београда – све је то исписани протокол, директно „рука руци“, предат из Кремља – чусмо од овога српскога добротвора?!

Не би ту ни Русија могла тако, снажно рушилачки, ударити по градовима Србије, да јој у помоћ није притрчала Бања Лука?! Зна то експерт Трифуновић?! Та Република Српска, која се у’ватила Русије и срља у пропаст – ударила је на Србију са те друге стране, тако да смо се ми нашли стиснути у канџама Бањалуке и Москве?! Затворише та два злотвора обруч око наших градова и – удри?!

И то, што су се полиција, улице, зграде…, нашле на удару молотовљевих коктела – мени је необориви доказ да иза овога свега, како експерт за тероризам Трифуновић тврди – стоји Русија?! Јер, ко је „сочинио“ Молотовљев коктел – па Рус – зна се?! Е, па, молим лепо?!

Колики је Дарко нама експерт, говори и сама чињеница да се – на тржишту експерата – за његову експертску памет – директно изборио Запад и мирољубиви му НАТО?! Зар би НАТО – то удружење „милосрдних анђела“ – бацало паре на какве незнавене и пружало им ухлебије да Србима „отварају очи“?! Тешко! Само послушни и верни „експерти“, к’о пас – могу на њиховоме расписаноме конкурсу добити радну књижицу?! А – наш експерт Дарко – као нико – у потпуности задовољава задато и на списак газда му турено?!

1459166700 e news.su 241

                                                                                  Фото: сајт: Гражданин-Созидатель

Пошто ја ту реших ову једну од две дилеме, које ме муче у овој, од 7. јула, „подигнутој бризи“ за српско боље сутра, где из ноћи у ноћ, имамо директан пренос разбијања, паљења, ломљења, чупања по улицама градова Србије – мучи ме још нешто!

Ова слика коју гледам како нам туку полицију, док она – у деведесет од сто случајева – жонглира штитовима око својих глава, у одбрани од каменица – у мени изазива ону исконску потребу да заштитим слабијега, кад видим да га неко бије?!

Видим ја, лепо су одевени, имају и комплет опрему, коње, псе, аутомобиле, делују и неговано, знају и са сузавцем да баратају – нисам заборавила ни напад на ону тројицу демонстраната, који су – после напорног прегалаштва у току ноћи – сели да испију по лименку пива, а и онај један који је, од посла пао с ногу, на сред улице пред зградом скупштине, добро им је платио… – све сам видела?!

И – закључак је – немамо ми више времена за чекање?!

Ја позивам све добронамерне, осећајне – емпатичне људе – да се саберемо и кренемо у одбрану наше полиције?! Да их извучемо испод каменица и спасимо да нам не изгоре под молотовљевим коктелима?! Да се, сад или никад, некако ми организујемо и по’ватамо бестидне и бескрупулозне ломљаче и палитеље Београда – кад већ то полиција није у стању?!

Да им ми откријемо место починка, логу – макицу и тату – који су их тако васпитали да ништа од себе, за себе и за државу и друштво – неће оставити – сем ништавило, деструкцију и проблем?! Али зато – једино дело за које су спремни је да – изломе, запале, униште – оно што су други стварали деценијама и вековима?!

Пошто, сумњам, да они имају и могу из свога џепа покрити све оно што су „порадили“ – макица и тата, који су их такве нама направили – нека и овде за њих залегну!!!

Захваљујући експерту Трифуновићу, склопљене су две битне коцке овога, од једном урнебеснога мозаика над Србијом?! Нема више непознаница?! Сада знамо све?! Знамо ко их координира, а здраворазумски знамо да имају родитеље, јер, неко их је морао нама такве родити?!

Значи, на нама је да спашавамо државу?! И од Русије и од домаћих „ћимбеника“?!

И не само државу, него – и оне душе мале збуњене, претучене и сколоврчене – ону нашу полицију – коју су заточили у обруч бакљи и каменица?! С којом се хулигани и рушитељи поигравају?! Који, претучени и испрепадани – не знају како да открију и у’вате крај те нити – којом се пара и расплиће гнездо сабраних, који – без осећаја да је то наше – пале и уништавају по Србији – ни да им је туђа држава?!

И, нема размишљања по овом питању! Све смо видели – али, не можемо од опште галаме, плотуна и ломљаве – све да чујемо?!

А ја хоћу – да напокон – чујемо све оне који се ту скупљају из дубоке потребе за борбом у очувању свог српског идентитета! Који свој став износе мирним – тихим, а громогласним – певањем и узвикивањем „ој Косово Косово…“ и – „не дамо светиње“!!!

Извор: ВИДОВДАН

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com