Pozivnica Stecci EНапомена: Поштовани читаоци, Саборник је и раније писао о чудној одбрани ратног злочинца Алојзија Степинца од стране мостарског пароха Радивоја Круља (видети ОВДЕ), као и о његовом неканонском понашању (видети ОВДЕ). Чудне ствари ових дана сазнајемо и из манастира Житомислић у близини Мостара. Нико нормалан није против међуконфенсионалних контаката у циљу решавања неких практичних животних питања али заиста је чудно да у окриљу православног манастира «Хрватско културно друштво Напредак» и «Catholic relief services» организују културне манифестације. Желимо да подсетимо да је то културно друштво организовало изложбу жестоког србофобног пропагандисте, фотографа Зорана Филиповића, аутора књиге о Адему Демаћију, који је толико антисрпских лажи посејао по западним медијима током ратних збивања на просторима бивше Југославије. Вашој пажњи нудимо информацију о томе са братског сајта «Слободна Херцеговина»...

         

Након приказивања у хрватском дому “Херцег Стјепан Косача”, потом у галерији фрањевачког самостана Духа Светог у Фојници, Хрватско културно друштво “Напредак” наставља своју мисију, па у сарадњи са Фондацијом Музеја Житомислић и Catholic relief services, у петак 27. августа у 19 часова, организује отварање изложбе “Стећци” која ће бити постављена у склопу манастира Житомислић.

Директор Фондације Дејан Дилберовић напомиње да је ова изложба важна из више разлога, а првенствено да би се млади упознали са историјом ових подручја, културном и духовном баштином народа који живе на овим подручјима већ вијековима.

Приређивач изложбе, Мирослав Ландека, потпредсједник ХКД Напредак наглашава да овај пројект афирмише интернационалну и прекограничну сарадњу, културну повезаност, промовише заједничку културну баштину те има за циљ оснажити и потакнути даљу заједничку сарадњу.

Извор: Слободна Херцеговина

Наслов и обрада текста: САБОРНИК

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com