12400836 171238169902517 1946659075445776382 n 700x397После две деценије, хрватско руководство видљиво мења модел свог лагања у Книну, током „величанствене прославе успоставе суверенитета на хрватским тлима“!

За „неупућене“ путнике у ЕU маглуштину неизвесности, то има појавни облик стишавања усташоидног дивљања, али стварна позадина је нешто другачија, па да се потсетимо.

Далеке 1950.године, када амерички грабљивци по први пут искористише створену ОUN, да са њеним благословом као „плави шлемови“ тобож спрече „комунистичке злочине“ у Кореји, досетише се како да искористе већ доказане злочинце NDH и основаше „хрватску легију“! Њу ће чинити интернирци из Италије и Аустрије, које су одбили да изруче југословенским судовима иако су им достављени докази о учешћу у геноциду над Србима, Жидовима и Ромима.

У ту формацију, за официра безбедности постављен је Мате Мештровић син вајара Ивана, једног од твораца „Хрватског одбора“ из 1914.године, припадник новоосноване CIА!

После завршетка корејског рата, основаће се „хрватска секција“ у оквиру ветерана, јер су преживели борци добили боравак у САД и потом и држављанство, задржавајући старе усташке везе са емигрантима на свим континентима, те је тако CIА још тада почела да плете мрежу међу Хрватима под видом превентивног „антикомунистичког деловања“, док је истовремено бравар Broz баш доказивао своју приврженост „демократизацији једноумља“, уводећи у службену употребу Ђидину измишљотину названу самоуправљање, да буде већи калиф од калифа!

Аналитичари CIА, већ су имали присну сарадњу са планерима Ватикана, и тако у суседној Канади ниче испостава католичког самостана из Широког Брега, у градићу Нарвал код Торонта, да се прљаве игре убудуће планирају ван демократске Америке!

Када су после упорног рада, најзад успели да обједине све завађене хрватске емигрантске организације, створено је координативно тело звано „Hrvatsko narodno vijeće“ на чије чело је баш „случајно“ именован демократа Мате Мештровић „гојенац“ миле CIА, али и обавезни летњи посетилац бравара Broza на Брионима, где су у хладу, на миру разматрали заједничке визије како „умилостивити“ необуздану екстремну усташку емиграцију, која лети увек прети да упропасти туристичку сезону, од које се толико прихода очекује, те цела држава улаже! Ватикан је активирао процес назван „trinajst stoljeća kršćanstva u Hrvata“, који је започео „блажени“ Алојзије Степинац још у Kраљевини Југославији, јачајући заједнички пројекат хрватског сепаратизма, који тада подупиру водећи хрватски политичари, а сада комунисти!
Када се 1984.године договори „Pax Amerikana“, кренуше најпре „нарвалци“ да припреме подлогу за нову политичку странку, која ће се ослањати на RKC, те ће имати све црте народног покрета у ком су и хрватски комунисти добили своју важну ролу, па ће тако бројни Срби постати издајници свога народа, плански кориштени једнократно као посране гаће.

Ипак, да ЕU лакше прихвати ове „демократске промене“ водећа улога дата је групи доказаних „маспоковаца“ који су сви били у партизанима, а предводиће их генерал Фрањо Туђман, од ког су већ напрасно створили „истакнутог интелектуалца који раскринкава југокомунистички јасеновачки мит“, те ће зато робијати чак целе две дуге године у Лепоглави, где је и бравар Броз ономад робијао али мало подуже, због доказаног тероризма!

Први „демократски“ вишестраначки избори у Хрватској, показали су снагу новостворене HDZ (Хрватска демократска заједница), али још више снагу RKC која заправо из позадине вуче конце, вешто мешајући улоге још владајуће SKH- SDP у претежно српској средини, и појаву HDP (Хрватски државотворни покрет) на политичкој сцени, који иако терористичка организација забрањена југословенским решењем, легално побеђује на изборима у општини Сињ, те је тако још тада створена основа за укључивање усташких емиграната у структуре власти, како буде јачала америчка улога у процесу растакања заједничке државе Југославије!

Од самог ће почетка NАТО саветници координисати обуку хрватских терориста, коју изводе бројни француски легионари Хрвати које је Француска добровољно пустила, да помогну „демократску преобразбу“ будуће чланице ЕU и NАТО!

Ипак, нису успели да поново преваре Србе, који су пружили отпор, упркос притиска тадашњег југословенског руководства да прихвате „демократски преображај једноумља“, који је имао све карактеристике повампиреног усташтва, које отворено подржавају и Ватикан и ЕU и NАТО!

Пошто нису успели да војнички сломе крајински отпор, досетише се амерички саветници да употребе драге британске савезнике, увек раде да антисрпске ране радове пораде, те тако почеше игре са Београдом да се уведу „плави шлемови“, да омогуће мирно решење, гарантујући право на самоопредељење српском народу, ком је већ насилно одузет статус и преведен је у мањине, са отвореном намером да буде сведен на „етничку скупину“ (читај групу!).

За извођаче ових радова у обмани Крајишника под капом ОUN, изабрани су Скандинавци, они су словили као поштоваоци највиших стандарда заштите грађанских права у свету, па шта онда хоће ти Срби да се буне и против њих, а они им тако брижно помажу!

Вративши из емиграције гомилу доказаних усташа, почели су амерички усрећитељи процес преуређења власти, уклањајући „партизанску групу“ као доказано пронемачку, пустајући са ланца злочинце попут Мерчепа и ине, да под диригентском палицом Гојка Шушка чине многобројне злочине над цивилима, Србима лојалним новој власти, али ипак само Србима!

Ти злочини су до данас без осуде, а хрватска демократска држава штити злочинце, обилато награђене звањима, чиновима и одликовањима!

После пуне три године припрема које су проводили амерички војни инструктори, када је завршено наоружавање хрватске и муслиманске армије тешким наоружањем и припремљена авијација NАТО за подршку пешадији, створени су услови за извођење VRA „Oluja“, као шири план уклањања Срба са њихових етничких простора у залеђу Јадрана. Тако ће етнички бити очишћен југозападни део РСК и 12 западнокрајинских општина Републике Српске, брутално ће се протерати око 400000 Срба са вековних огњишта, преосталих од раних радова фашистичке NDH, настале после немачко-талијанско-бугарско-мађарске окупације Југославије!

Није случајност, кад премијер Пленковић злонамерно тврди да је „Oluja“ спречила нову „Сребреницу у „бихаћком џепу“, који је такође имао статус „заштићене енклаве OUN“, где су у међумуслиманском сукобу присташе Фикрета Абдића видљиво потискивале штићенике драгих Амера, који су повампирили исламски фундаментализам, стварајући тамо базу за будућу „белу Алкаиду“, претећи тако европским земљама које се све видљивије батргају да се одупру тој опасности.

Пошто је садашњи амерички секретар за одбрану јавно похвалио „Оluju“, размахали су се извођачи раних радова да икако докажу опасност од видљиве „српске фашизације“, коју чак ни далековиди „фактор“ не може да обузда, те ће ипак морати NАТО „демократи“ да поново пораде на дефинитивној пацификацији Срба,решавајући проблем са надградњом „дефектног Дејтона“ који је више био нужност но државничка мудрост, а „реалност“ на терену намеће „потребе“! Зато се већ увелико јављају добри оци католички првосвештеници, наследници оних кољача из времена NDH, својим предлогом решења преустроја БиХ, да покрену процес о ком се мора повести „дијалог“ са Србима, или још боље без њих, те се зато и треба у свакој прилици истицати „сребренички геноцид“ као средство за пацификацију београдског руководства, увелико забасалог у магли ЕU неизвесности, док будућа кроато-шиптарска натоовска пешадија већ „игра око ватре“!

Патријарх српски позива на праштање, и то онима који никада и никако нису праштали Србима само зато што су светосавци и православци, а сада осокољени отвореном натоовском подршком сањају нову казнену експедицију, да се започета „Оluja“ коју је наследио „Мaestral“ најзад заврши на Дрини, да одатле ко некад Францетић Павелићу, шаљу поново воду. Сада у штаб NАТО за Европу, да се газде увере у радосно испуњени задатак!

Али, лако је дивљати по загребачком „Јelačić placu“, требаће ипак пронети хрватску гузу Козаром, где сваки грм памти усташке злочине а одбор за дочек неће праштати, ма колико патријара молио, јер они који бране свој голи живот а није им остављен никакав избор изузев активне одбране, немају воље да праштају, а злочинци им приде дугују и главницу и камату! Џаба „кајове“, џаба „апачи“, џаба „црни јастребови“ ко хрватски zrakomlati, мораће се ипак пешке освајати земља коју бране они који знају шта бране, и од кога бране!

Ако се „Оluja“ на академији Vest Point изучава ко „бриљантна војна операција“, још има Срба који умеју да понове Сувоборски маневар неумрлог Живојина, а Козара је сада Сувобор!

Извор: http://www.fsksrb.ru/

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com