20022Американци нису никад били јачи од нас - само у Кореји смо им оборили 1001 авион...

  • Први заменик председника комитета горњег дома руског парламента за одбрану и безбедност Франц КЛИНЦЕВИЧ: „Многи говоре да Русија и САД никада нису између себе ратовале. Није тачно: ратовале су. А у тим сударима Сједињене Државе никада нису боље прошле. Само у Кореји смо оборили 1.001 амерички авион. Не 10, не 100... У случају Кубе, био је веома важан моменат када се наша поморска бригада у мору мачетама сукобила са хваљеним амерички зеленим берткама и исекла их као купус“
  • „Амерички командоси односно од њих састављене снајперске групе са пушкама које имају домет и до три километра, физички ликвидирају најбоље борце. На таквим даљинама, верујте, не може да делује ни један припадник терористичких група“
  • Генерал-мајор руске државне безбедности (ФСБ) Генадиј ТЕНДЕТНИК, који је сада у пензији, открио чиме се у време агоније СССР бавила врхушка КГБ: „Демократска револуција из 1991-ве - са свим ондашњим демократским фронтовима и партијама - све је то, бар са 50 одсто, била агентура Пете управе КГБ и управе „З“ (Заштита уставног поретка). Свима је било речено: „Момци, стигла је демократија. Ослобађамо вас обавеза“

Пише: Антон БЕЗНОСЈУК

КАД се говори о односима између Русије и САД, неопходно је држати на уму перманентну непријатељску усмереност дејстава Сједињених Држава која траје од 1946. до данас - указао је први заменик председника комитета горњег дома руског парламента за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

 20022

Притом је навео: „Совјетски Савез је 1991-ве контролисао 70 одсто земаља у свету... СССР је нестао захваљујући специјалној операцији која је била изведена и са његовом елитом и преко ње. Али, то је само једна страна медаље“.

Другу је Клинцевич описао овако:

„Сједињене Државе су од 1946. чак 57 пута планирале отпочињање ратних дејстава против СССР. са конкретизованим датумима примене нуклеарног оружја против Русије, односно Совјетског Савеза. Ово нису откриле наше тајне службе већ сами Американци“.

 20023

У наставку је указао да су Русија (СССР) и Сједињене Државе у новијој историји водили индиректне ратове, али и да је било и директних судара:

„Многи говоре да Русија и САД никада нису између себе ратовале. Није тачно: ратовале су. А у тим сударима Сједињене Државе никада нису боље прошле. Само у Кореји смо оборили 1.001 амерички авион. Не 10, не 100... У случају Кубе, био је веома важан моменат када се наша поморска бригада у мору мачетама сукобила са хваљеним амерички зеленим береткама и исекла их као купус“.

Клинцевич истиче да Американци у Сирији смишљено делују против и сиријске армије и руског војног контингента:

„Амерички командоси односно од њих састављене снајперске групе са пушкама које имају домет и до три километра, физички ликвидирају најбоље борце. На таквим даљинама, верујте, не може да делује ни један припадник терористичких група“.

Ако се говори о улози специјалних служби у распаду Совјетског Савеза, не треба усмеравати поглед примарно према CIA, која је била у улози главног непријатеља и одрађивала свој посао, већ према КГБ који је имао задатак да СССР штити. А да ли је (за)штитио?

Генерал-мајор наше државне безбедности (ФСБ) Генадиј Тендетник, који је сада у пензији, открио је „Независној газети“ чиме се у време агоније СССР бавила врхушка КГБ:

„У време СССР, ми смо увек идентификовали паметне и талентоване људе и са њима, у овој или оној мери, држали контакт. Обавезно је 98 одсто таквих врбовано... А демократска револуција из 1991-ве - са свим ондашњим демократским фронтовима и партијама - све је то, бар са 50 одсто, била агентура Пете управе КГБ и управе „З“ (Заштита уставног поретка). Свима је било речено: „Момци, стигла је демократија. Ослобађамо вас обавеза“.

Овакве „специјалне операције“ објашњавају због чега је КГБ, који је имао једну од најмоћнијих шпијунажа у свету, одједном лако поклекао пред CIA.

КГБ је увек избегавао да се сам нађе под ударом...

 

Извор: http://fakti.org/

 

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com