121913 1148 Curioserand11Протојереј Димитриј Васиљенков  анализира истраживања америчких психолога који сматрају да вера у Бога спада у психичке болести…

Амерички психолози су веру у Бога убројали у… психичке болести. О томе говори сајт VistaNews.ru. Како произилази из саопштења, током неколико година амерички психолози су пратили групу религиозних људи који су били сигурни у постојање Бога и утицај који Он има на способност човека да доноси одлуке и схвата њихове последице. Према тим истраживањима психолози су одлучили да веру у Бога уброје у психичке болести.  Ти „специјалисти“ сматрају  да религиозни људи често пате од претеране узнемирености и параноје, као и да су склони  емоционалној нестабилности.

Своје закључке професор психологије, доктор Лилиан Андерс заснива, истина, на примеру секташа – „Јеховиних сведока“, указујући да они због своје вере одбацују да приме трансфузију крви, те зато треба да им се одузме право да самостално одлучују о томе како ће бити лечени. Уколико предлог америчког психолога буде званично одобрен и почне да се примењује, у том  случају, како констатује сајт, лекари могу да користе различите облике терапије које су људи до сада одбијали из религиозних побуда.

Ми смо замолили протојереја Димитрија Васиљенкова, сарадника Синодалног одељења за  везу са Оружаним снагама и правним установама и председника одељења Санкт-Петеербуршке јепархије за везу са козацима да прокоментарише „откриће“ америчких психолога.

Човек који живи без Бога је безуман, јер он живи у својој безумној стварности. У оквиру тог безумља које га окружује он стварно не може нормално да схвата реалност. Ту ми код америчких психолога запажамо нешто слично – комуницирајући са исто таквим безумним људима какви су и сами, ти „специјалисти“ праве безумне закључке.

Са друге стране, Америка  је земља која је склепана од представника свих могућих секти што, уосталом, каже и историја САД. Зато психолози стварно могу да праве погрешне закључке, мешајући праву веру у Бога са различитим облицима секташења. Што се тиче секти, стварно, може да се направи закључак о безумљу. Али зашто, у том случају, амерички научници то не подвуку? Јер уколико они сматрају да је човек који верује у Бога без ума, и то се прихвати, у будућности је у такву формулацију могуће сместити сваког. На пример – ови људи не верују у Бога, они су, значи, нормални, а ови други, православци, они верују у Бога, значи да они немају памети. То је врло лукаво смишљено са великим могућностима за коришћење у будућности.  Кроз извесно време та формулација ће моћи да се користи према свима за које сматрају да им не одговарају. Данас је за светску финансијску елиту корисно да подржава нормалне људе који верују у Бога, али сутра захваљујући свом закључку они могу православне хришћане  да упишу у безумнике.

Као закључак: једни безумници проучавају друге безумнике и праве апсолутно безумне закључке. Мислим да такав „резултат“ размишљања није случајан, већ да је плански урађен. То се чини да би се на бази њега  у будућности свет могао да преформатира онако како то само њима одговара.  И уколико у тај свет не буду спадали и људи који верују у Бога, против њих ће, то значи, моћи да се користе закони „преформатирања“, на пример тако, што ће православни хришћани бити проглашени  за луде људе.

Све то представља карике истог ланца чији је циљ да се покори цео свет и да се формира антихришћански светски поредак, да се уништи наша, мада и погрешно постављена, исконска хришћанска цивилизација. Зато се православци томе и не чуде. У САД живе  превише прагматични људи, те зато, уколико они нешто и раде, то никако није тек тако, већ због конкретних циљева и неког даљег коришћења. Уколико успеју да на све вернике окаче плочицу на којој ће писати „психички растројен“, према верницима ће се после сви понашати као према лудим људима са којима, како се то обично каже „нема приче“. Тако да сам ја дубоко убеђен  да наведена у почетку текста истраживања уопште нису случајна!

————————

Превод са: ruskline.ru/news_rl/2015/07/21/bezumcy_delayut_absolyutno_bezumnye_vyvody/

 

Извор: http://www.fsksrb.ru/

 

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com