Југослав Кипријановић

Screenshot 2022 02 21 130153

У центру Београда освануо је Адидасов рекламни пано са трансвеститом. Очекивано након усвајања Закона о родној равноправности.

 †     †     †

Свако ко је забадао главу у песак или накнадно реаговао док је трајала петиција Коалиције за природну породицу против усвајања закона министарке Чомић, нека сада каже својој деци да не гледају рекламе по центру Београда. Само не знам како ћемо заштити децу од непримереног садржаја на улици и по медијима, кад су исти већ и у уџбеницима за основну школу. О томе сјајну анализу је већ урадила наша Марија Стајић.

Компанија Адидас је још пре шест година покренула трансџендерске рекламе, тако да то није ништа ново. Ново је да су оне нашле свој (против)легалан пут за приказивање српској јавности након усвајања Закона о родној равноправности, иако је овај закон противуставан и поједине одредбе крше јавни морал утврђен чланом 46. Устава Републике Србије:

Слобода изражавања може се законом ограничити, ако је то неопходно ради заштите права и угледа других, чувања ауторитета и непристрасности суда и заштите јавног здравља, морала демократског друштва и националне безбедности Републике Србије.

На нашем порталу више пута смо писали о томе колико ће сет закона комесар-министарке Гордане Чомић понизити, вређати и ниподаштавати жене, колико је трансродна идеологија највећа претња породици, а наше колеге из Америке и Канаде имају серију текстова о томе како биолошки мушкарац обара женске рекорде у пливању, док се америчка Национална атлетска асоцијација прави луда.

Ето, добар део српске јавности се правио луд, имао преча посла или није хтео да се замера законодавцу због својих интереса и једна од Адидасових реклама из кампање Ништа није немогуће, која вређа здрав разум, на билбордима је. И на телевизији такође.

Мислите ли да ће се, ипак, овде зауставити?

Сигуран сам да неће.

Извор: IFN

Опрема текста: Саборник

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com