Андреј Фурсов

3245

Мета је дозволила корисницима Фејсбука и Инстаграма да позивају на насиље против руске војске. „Услед руске инвазије на Украјину привремено смо дозволили облике политичког изражавања попут "смрт руским насртљивцима", који би иначе нарушавали наша правила, попут правила о позиву на насиље. И даље нећемо дозвољавати позиве на насиље против руских цивила”, изјавио је представник за штампу Мете (овде).

Руска Федерална новинска агенција (ФАН) преноси да је амбасада Русије у САД захтевала да се одговорни за позиве на насиље приведу правди. Истражни комитет Руске Федерације, у вези са радњама запослених на Фејсбуку и Инстаграму, отворио је кривични случај по два члана: јавни позиви на екстремистичке активности и промовисање терористичких активности.

Директор Центра руских студија Московског државног хуманитарног универзитета, историчар Андреј Фурсов за ФАН каже да је „бесмислено објашњавати било шта онима који позивају на убиство Руса“. Он додаје да је акција Истражног комитета Русије исправна: „Русија ове људе треба званично да означи као терористе, а Мету као терористичку организацију“.

Фурсов додаје:

„Желео бих да напоменем да – ако би господин Марк Закерберг себи дозволио нешто слично у односу на становнике Израела – он не би био осуђен само од стране међународне заједнице. Вероватно би га елиминисала израелска обавештајна служба Мосад“, преноси ФАН.

Извор: Стање Ствари

Фото: РУНЕТ

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com