Миодраг Зарковић

 VW46F

„СРБИ СУ ТЕК ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ САЗНАЛИ ДА ЈЕ БАХМУТ БИО ПРЕСТОНИЦА СЛАВЈАНОСЕРБИЈЕ“

 Срби су «захвални Русији за симбол «Z» и за Специјалну војну операцију захваљујући којој се појавила нада да ће колективни Запад платити за своје многобројне злочине, па и за оне учињене над Србима

  †  †  †

СРПСКИ новинар Миодраг Зарковић, који је први боравио у Артјомовском ретиону ДНР, по повратку у Ростов-на-Дону одржао је конференцију за штампу у просторијама Дон-медиа.

          «Био сам у Мелитопољу, Доњецку, Јенакијеву и Артјомовском региону. Путовати у Артјомовск данас је опасно јер тамо дејствују украјинске «птице». (дронови, прим. прев.) За Србина је симболично да буде тамо. Артјомовск је сад у српској јавности популарнији него икада. Буквално смо недавно сазнали да је тај град пре два века град био престоница Славјаносербије» – рекао је Зарковић.  

          Он је додао да су Срби «захвални Русији за симбол «Z» и за Специјалну војну операцију захваљујући којој се појавила нада да ће колективни Запад платити за своје многобројне злочине, па и за оне учињене над Србима.  

          «Ви имате велику предност. У Русији сви знају да је победа над фашизмом неминовна. Ја, као и сви у Србији, веома волим Русију јер сам отворени русофил. За мене је лек да видим друштво у коме сви знају да ће на крају крајева победити» – истакао је српски новинар.  

          Зарковић је упоредио сукобе у Југославији са актуелним догађајима у Донбасу.

          «Јасно је да је то исти рат – исти је и непријатељ и оружје. Све што су желели да тада ураде нама сада чине вама. Они не виде разлику између Руса и Срба што потврђује да смо ми «мали Руси». Понекад се правда и право морају стећи ратом“.

          Миодраг Зарковић је 2019. године снимио документарни филм о животу у Донбасу.

Наслов и опрема текста: САБОРНИК

Извор: ФАКТИ

Извор руског оригинала: ЮЖНАЯ СЛУЖБА НОВОСТЕЙ

Фото: РУНЕТ

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com