Милан Ружић

 be34590774f443395366a541c7f61faf

Истина је да живимо на историјској прекретници, али та прекретница, то скретање на шинама којима путује човечанство, никада није имало толико рачвања. Међутим, сва та рачвања, у колико год праваца ишла, воде само у једном смеру, а то је смрт Европе и претварање великих и значајних европских градова, са њиховим историјско-уметничко-културолошким особеностима, у градове-музеје у којима уопште више неће бити важно ко живи, јер у таквим древним градовима, све ће се сводити на новотарију, а биће цела Европа претворена у фабрику за Американце, као и у њима занимљиву локацију за летовање.

Ти музеји биће пространији од оних уобичајених, а на улицама ће бити само туристи, јер сви знају да државе не могу живети искључиво од туризма, пошто туризам не може да плати ресурсе који су потребни, па чак и за одржавање музеја. Те ресурсе, већ одавно, капарисала је Америка.

Ако се бавимо постављањем питања, уместо тумачењем, јер питања некад доносе више одговора од непотпуног одговарања условљеног бројем страница које неко жели да напише или недовољним познавањем свих аспеката проблема, онда ћемо наићи на следећа…

Како то да су у овогодишњим пожарима широм Европе погођене баш земље са релативно стабилном економијом попут Француске, Шпаније, Португалије и њима сличних? Откуд да у сваком од тих пожара баш свуда страдају и велике житнице тих земаља? Како то да се побуне догађају, читајте највећа угњетавања која су их условила, у неким од најслободнијих земаља Европе? Откуд одједном, након наводног нестанка опасних варијанти ковида, имамо ужасне прогнозе његовог повампиривања и додатних вакцинација? Којом то рачуницом владају наши „епидемиолози“ на челу са Коном који масовна заражавања најављују (али пазите, тачно у датум) од 21. септембра и како се то баш поклапа са тим што се „Еуропрајд“ завршава 20. септембра? Запита ли се ико зашто баш Америка пропагира и диктира слање оружја из земаља Европе у Украјину? Пита ли се ико да ли то раде зато што знају да ће на тај начин Русија уништити залихе оружја свих европских земаља? Како су Немци дошли од највеће економске силе до нације којој се саветује да се ређе купа због штедње? Како баш у години у којој је извоз десетина хиљада Мерцедесових возила у Русију пропао, поскупљава гориво? Како је Зеленски дошао на власт након серије у којој се говори о његовом доласку на власт? Откуд свет покушава Путина да представи као болесног, а падавичара и поздрављача непостојећих особа Бајдена као здравог? Зашто су све православне цркве дошле у сукоб?

Шта год од питања поставили, доћи ћете до логичног закључка ко фабрикује глад, ко уништава оружје, а уједно наоружава екстремисте, ко заиста убија народ Украјине, ко жели да посвађа све словенске народе и ко води рат против православља.

У овом тексту нећу давати те одговоре, јер ко их не зна – тај је или плаћен или недовољно интелигентан, а ко их зна – томе не треба ни говорити.

Извор: Искра

Фото: Рунет

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com