herojisakosaraПатриотски покрет "Част Отаџбине" иницирао је предлог да се новоотворени велики булевар на Новом Београду назове у част хероја са Кошара. Наш портал и "Руско сабрање у Србији" од срца подржава ову иницијативу...

Предлог: 
Да новоизграђени булевар који спаја Тошин бунар са Мостом на Ади понесе име "Булевар Хероја са Кошара" у знак сећања и поштовања према младим људима који су положили своје животе у херојској борби за отаџбину. Иницијативу можете потписати на следећем линку.

БУЛЕВАР БРАНИОЦИМА КОШАРА

„Милосрдни анђео“ је планиран како би Србији и Србима требао причинити што већу штету и неправду. Све килотоне експолозивних пуњења нису биле довољне, за комплетан утисак. Зато је требало копненим путем умаршрати на Косово и Метохију и на тај начин протјерати све српско до Ниша. „Добри“ планови нису знали да постије људске величине на бранику отаџбине у зони одговорности 125.моторозиване бригаде, који нису пуно марили за белосветске накане. Њима није важно било да ли ће преживети или да ли ће бити славни, они су једино бринули како ће извршити свој задатак. Кошаре нису биле једини простор тог времена који се херојски бранио, али су , данас са сигурношћу можемо тврдити, персонификација одбране отаџбине, у односу на многоструко јачег непријатеља. Данас је важно је да не заборавимо да су они бранећи Србију, нису само бранили нашу дедовину, већ земљу наших синова и њихове деце, а уједно су успели да сачувају душу наше отаџбине. Зато је наша обавеза данас , слушајући рјечи Патријарха Павла:„Не да будемо важни и славни, већ да будемо дорасли времену у коме смо и месту на коме смо.“ да подржимо идеју „БУЛЕВАР БРАНИОЦИМА КОШАРА“.

herojisakosara

Извор: http://www.castotadzbine.rs/s14.html

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com