1461234381 iudy 600

Напомена: Поштовани читаоци, преносимо саопштење братског сајта ИН4С који се дужи низ година бори како против болесне србофобије режима Мила Ђукановића у Црној Гори, тако и против неонацистичких тенденција геноцидних англосаксонских народа који покушавају да жртву прогласе џелатом. Срби су народ који никада није ратовао на погрешној страни историје, никада није ратовао на страни зла и због тога је и данас на удару геноцидних народа. Бедне Јуде које због 30 сребрењака продају веру за вечеру морају знати да ће наићи на одлучан отпор Србадије. Позивамо сваког истинољубивог становника Црне Горе да не дозволи да људи Јудиног духа овако бестидно и срамно понижавају некада поносну државу и њен народ. Свом душом поздрављамо апел братског портала против овако срамног гажења и изругивања са некада светлом историјом Црне Горе. Текст са портала ИН4С преносимо у целости.

       †       †       †

ИН4С упућује јавни позив на хитно јединствено и снажно дјеловање свих српских јавних субјеката – од медија, преко невладиних удружења – до политичких партија и коалиција како би се осујетила намјера дијела извршне власти у Црној Гори да под уцјенама центара моћи у Уједињеним нацијама подржи предлог Резолуције “Међународни дан рефлексије и комеморације геноцида у Сребреници 1995”.

Данас, на Дан побједе над фашизмом, као најдосљеднији сљедбеници антифашистичке традиције и припадници народа који је као ниједан други дао вишемилионске жртве у два свјетска и балканским ратовима борећи се за слободу човјечанства пред налетима највећих пошасти 20. вијека, дужни смо да подигнемо глас против покушаја прекрајања истине о догађајима из прошлости и замјене теза које за циљ имају да највећим жртвама ослободилачких борби утисну жиг џелата и тлачитеља.

Да иронија буде комплетна – иницијатори доношења Резолуције су потомци организатора Холокауста и „Кристалне ноћи“.

Црној Гори коју је створио српски народ и исто тако страдална Српска православна црква, управо није никада било својствено (до Мила Ђукановића) да се доказује у нападима на свој слободарски народ, а тиме и на себе саму. Срби нијесу геноцидан народ нити се у Сребреници догодио геноцид. Не негирамо да се догодио страшан злочин и осуђујемо га.

Премијера Милојка Спајића подсјећамо да није добио мандат од српског народа да би гласао за антисрпске резолуције. Гласање за Резолуцију о наводном геноциду у Сребреници у Уједињеним нацијама и гласање у Стразбуру за чланство терористичке творевине коју неки зову „држава Косово“ у Савјету Европе- су црвене линије преко којих српски народ у Црној Гори не смије да пређе.

Позивамо Српску православну цркву, а посебно њену Митрополију црногорско-приморску и Високопреосвећеног Митрополита Јоаникија, да изопште из православља све оне чланове извршне власти и све оне чиниоце других нивоа власти у Црној Гори који се изјасне за подршку Резолуцији о генициду у Сребреници а православне су вјероисповјести.

Позивамо представнике српских политичких партија у Скупштини Црне Горе да ускрате подршку Влади Милојка Спајића уколико истраје на опредјељењу да Влада подржи Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Позивамо све српске политичке прваке, истакнуте културне, друштвене и друге јавне дјелатнике, медије, удружења грађана и појединце, на организовано пружање отпора срамотној и опакој намјери већине у тренутној Влади Црне Горе у вези са гласањима у Уједињеним нацијама и Савјету Европе.

Уколико се и поред организованог цивилизованог отпора Влада Црне Горе буде понашала антисрпски и антинародни у односу на најављена гласања у УН и СЕ, ИН4С најављује организовање народних протеста тим поводом, за које иначе влада велико интересовање.

Извор: ИН4С

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com