Србски ратни дописник Данијел Симић

 RD2JqzxORjY

Руси би морали пажљиво да изуче историју рата у Босни и Херцеговини, Хрватској и Косову, како не би у будућности правили грешке на фронту, у специјалној операцији. Овакво мишљење изнео је у прес-центру «Дон24» Данијел Симић, председник  Удружења новинара Републике Српске, руководилац портала «Фронтал».

Гост је такође истакао да је НАТО пакт годинама тренирао на Србима како да потуче Русе.

«Ми смо увек о томе говорили. Ја имам једну узречицу: «Руси, окрените обратно заставу» – добићете српску заставу. То значи да Русија може избећи оне грешке које су дозволили Срби током 90-их година» – рекао је Данијел.

Данијел Симић је ратни дописник, током неколико година боравка у многим градовима Донбаса из прве руке је упознат са ужасима рата и геноциду који НАТО пакт организује. Када је имао 14 година на Симићеву отаџбину НАТО пакт је такође испаљивао гранате са уранијумским бојевим главама.

«Сећам се како сам, после још једног бомбардовања, на улици пронашао део од гранате. Учинило ми се занимљиво и понео сам га кући као сувенир. Имао сам срећу јер ми је отац био војно лице и када је видео ово парче гранате одмах га је бацио. Испоставило се да је то био уранијум», – присећа се ратни дописник.

Током 90-их година, НАТО пакт је против Срба користио муницију са осиромашеним уранијумом, а сада истим таквим бомбама Лондон жели да снабдева украјинске неонацисте за убијање Руса.

«Данас у центрима руских градова они организују терористичке акције против познатих новинара и делатника. Као пример томе имамо убиство Дарје Дугине и Максима Фомина (псеудоним Владлен Татарски). Све се то ради планомерно, да би се привукла пажња целог света – „Видите, Оружане снаге Украјине одлично дејствују по Русији“, – нагласио је Данијел Симић.

Читав низ ратних злочина и намера алијансе директно указују на то, ко се данас не устручава од примене терористичких метода зарад постизања својих циљева. Као што је познато, НАТО има једну мисију и већ отворено говори о њој – пораз и распарчавање Русије.

На крају, истичемо да су у организацији овог догађаја активно учествовали и ростовски регионални огранак Удружења новинара Русије и Центар за медијске стратегије.

Анастасија Градинарова

Извор: Искра

Фото: РУНЕТ

Опрема текста: Саборник

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com