stop lgbt by 6 1200x630Дана 8.маја 2020, невладина организација „Хавер -Србија” упутила је школама у Србији позив за учешће у виртуелном разговору са „представницима и представницама LGBTQI заједнице у Србији” , који је одржан 14.маја 2020. године путем виртуелне платформе. У мејлу упућеном школама послат је линк ка формулару за пријављивање за разговор са представницима LGBTI  заједницe, у коjем су захтевани подаци били ел.пошта, име и презиме, град и држава и начин на који је учесник сазнао за виртуелни разговор.

Не постоји информација да ли су наставници о овом пројекту обавештавали своје ученике. Обавезно поље за потврду о сазнању и сагласности родитеља или законског старатеља малолетног лица за учешће у ваннаставним активностима није предвиђено формуларом.

Овим позивом и поступком НВО „Хавер -Србија” je грубо прекршила:

– члан 43.став 5: Родитељи и законски стараоци имају право да својој деци обезбеде верско и морално образовање у складу са својим уверењима.

– члан 46. став 2: Слобода изражавања може се законом ограничити, ако је то неопходно ради заштите права и угледа других, чувања ауторитета и непристрасности суда и заштите јавног здравља, морала демократског друштва и националне безбедности Републике Србије.

– Члан 64.став 1: Деца уживају људска права примерено свом узрасту и душевној зрелости.

Нигде није наведено да је НВО предвидела, ни прибавила обавезну сагласност Савета родитеља, тј. родитеља за спровођење овог ваннаставног пројекта.

Сматрамо да је НВО „Хавер -Србија” овим поступком намеће идеологију хомосексуализма, увлачећи наставнике, а преко њих и ђаке основних и средњих школа у „радионице”.

ПетицијаСТОП LGBT удару на школе

На основу члана 56. Устава Републике Србије подносим следећу ПЕТИЦИЈУ:

Захтевам од Министра просветенауке и технолошког развоја Владе Републике Србије да забрани нуђење, промоцију и спровођење пројеката невладиних организација намењених професорима, наставницима и ученицима основних и средњих школа у Републици Србији, који истичу сексуалну орјентацију као предмет пројекта, који угрожавају уставна права детета и родитеља и ремете ниво достигнутих људских права, кршећи морал демократског друштва.

Потписати на линку: https://www.ifamnews.com/sr/petition/stop-lgbt-udaru-na-skole/#boxformSignatures

stop lgbt by 6 1200x630

Извор: ИФАМ

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com