Владимир Фролов

Не случајно, баш након успешне електронске мисе-задушнице у сарајевској катедрали за хрватске клерофашистичке блајбуршке  кољаче, огласи се и Врховни прекршајни суд у Загребу. Иако скројен по стандардима ЕУ правосуђа, пресуди да извикивање поздрава ZDS (Za dom, spremni!) наводно није никакав прекршај, већ само „сценски перформанс“ назови певача Марка Перковића-Томпсона који се прославио песмама мржње у наводном„домовинском рату“, како сада називају оно терористичко разарање државе Југославије 1991. године, када је та драга ЕU доказано била организатор тих теренских радова, иза којих стоје Ватикан и америчка дубока држава као креатори PAX  AMERIKANA!

Зато звучи цинично, када неки обавештени али ангажовани антифашисти у БиХ, покушавају да неким декларацијама девалвирају видљиво извођење ревизионистичке намере да се на мала врата поврате они поздрави из времена чика Адолфа и друга му Бенита, кроз упорно натурање клерофашистичког подрава код Хрвата, који се томе баш много и не буне!

Добро обавептени знају да је онај староримски поздрав руком, али са новим геслом VINCEREMO (победићемо!) злоупотребио Бенито, па су потом немачки нацисти одушевљено извели своју иначицу са руком, и геслом SIEG HEIL (Победа, живео)!

Како је у то време будући ХРВАТСКИ поглавник Анте Павелић уживао гостопримство талијанских фашиста, јер је у Југославији осуђен на смрт у отсуству због потписивања Софијске декларације са Иваном-Ванчом Михајловим, вођом бугарског ВМРО, који се тобож бори „револуционарно за слободну Македобнију“, притом убијајући државне службенике и сенаторе широм ослобођене земље, и то од претходне бугарско-аустроугарско-немачке окупације у Великом рату!

Зато ће и Анте створити своје „револуционарно“ гесло, користећи део пароле са ратне заставе 25. пука угарских хонведа („загребачка“ 25. домобранска пуковнија) – Za dom i kralja, krv prolit valja- (коју је смислио Словак Bogoslav Šulek!), узимајући његов први део – ZA DOM- и додајући јасну намеру делања, те ће се тако родити наводни  „повијестни старохрватски поздрав“ – ZA DOM, SPREMNI!

Упорност са којом се данас натура тај клерофашистички поздрав под којим је почињен геноцид над Србима, Жидовима и Ромима у NDH, и још упорније ћутање драге ЕU о томе, само казује да су стварни наручиоци ове намере заправо ревизионистички налогодавци, који теже да се скине љага са њима милог поздрава и Адолфа и Бенита, а као и увек, Хрвати су само послушни извршиоци туђе намере, понајпре немачких ревизиониста, којима смета одлука да се законом забрани онај Адолфов поздрав, јер тако покушавају да релативизују почињени злочин холокауст над Жидовима!

Притом, оно мало некаквог копрцања наводних салонских антифашиста, махањем заставама и певањем песмица у Сарајеву, делује као потврда оне старе српске изреке – Плаше вука козјом мешином-, иако је далеко примеренија она арапска пословица – Пси лају, караван пролази-, зар не?

(напомена – цитирање овакве пословице није никакав говор мржње наспрам антифашиста!)

Тај фашистички караван код Хрвата, тачније видљива клерофашистичка процесија широм демократске Хрватске, одавно се захуктао и неће га зауставити ни млаке изјаве председника Милановића, макар да му се изненада лично укаже и онај наводни „деда -усташа“, и на самом Тргу бана Јелачића завиче из пуна грла – унук је у праву, доста је било- !

Зато, уместо упорних срцепарајућих изјава за новине разних колабораната у Београду, далеко је ефикаснија нота у Брисел са питањем покровитељима тих гадости, кад ће да проговоре о евидентном прогону Срба у свим српским историјским земљама, које они спонзоришу док потуљено захтевају од Срба да се сами наводно „денацификују“, иако су били доказане жртве нациста и хрватско-муслиманско-шиптарских помагаша у радовима на брдовитом Балкану!

Време је за чисте рачуне, макар колико бриселски господари затезали поводац колаборантима, јер маске су напоком саме пале!

Извор: СРПСКИ СТАВ

Опрема теста: САБОРНИК

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com